ΝΔ: Ζητάμε πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis
09/02/2018 13:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Ζητάμε πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis

Νέα επίθεση κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, που υιοθετεί αυστηρούς τόνους στην υπόθεση "Novartis".

Από το βήμα της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη, κινήθηκε σε τέμπο μηνυμάτων προς το Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι κατανοεί τη δύσκολη θέση του κυβερνητικού στρατοπέδου. "Απορώ γιατί γίνονται τόσες συσκέψεις... Πρέπει 30 βουλευτές να υπογράψουν συγκεκριμένες κατηγορίες προκειμένου να υπάρξει σύσταση προανακριτικής επιτροπής", σημείωσε και διεμήνυσε πως η Νέα Δημοκρατία:

-Ζητάει πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

-Εκφράζει έντονη ανησυχία για την παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην δικαιοσύνη.

"Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην οδηγήσει την Ελλάδα σε κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Πολωνία, που κατηγορείται ότι η εκτελεστική εξουσία παρενέβη στη δικαστική. Η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδες ζήτημα και η Πολωνία είναι παράδειγμα προς αποφυγήν", σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Ο πρωθυπουργός στις 2 Φεβρουαρίου 2017 είπε στη Βουλή για τη Novartis. Η κ. Ράικου παραιτήθηκε στις 24 Μαρτίου 2017 καταγγέλλοντας ότι δεν απολαμβάνει θεσμικής προστασίας. Την προηγούμενη Κυριακή του συλλαλητηρίου το "Documento" κυκλοφορεί με "αποκαλύψεις" για δικογραφία που ήρθε μετά στη Βουλή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε στον Άρειο πάγο.... Την ίδια ημέρα ο κ. Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Και την επόμενη ο κ. Πολάκης δηλώνει ότι γνωρίζει μάρτυρες... Η πρόταση για προανακριτική θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες κατηγορίες. Η προάσπιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης είναι αυτονόητη. Η κ. Τουλουπάκη φαίνεται να έχει πέσει σε ονόματα πολιτικών προσώπων αρκετά νωρίτερα από τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή και παρά την επιμονή της με το να ζητά από αμερικανικές αρχές δεν απέδωσε κάποια άλλα στοιχεία", ανέφερε και τόνισε ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης εξαντλείται στη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων και δεν υπάρχει ενδιαφέρον για περαιτέρω διαλεύκανση της υπόθεσης. "Κάποιοι υπουργοί που υπάρχουν τώρα σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζουν. Κάποια πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση και κάποιοι άλλοι φιλικά διακείμενοι προς την κυβέρνηση απουσιάζουν", συμπλήρωσε.

capital.gr