ΝΔ: Υπήρξαν ασυγχώρητες παραλείψεις στη θωράκιση του Πυροσβεστικού Σώματος
04/07/2017 19:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Υπήρξαν ασυγχώρητες παραλείψεις στη θωράκιση του Πυροσβεστικού Σώματος

Στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές της Μάνης βρέθηκε σήμερα, μετά από εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κλιμάκιο της παράταξης, αποτελούμενο από τον τομεάρχη Υποδομών, Κώστα Καραλανλή, τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών, Μάξιμο Χαρακόπουλο και το βουλευτή Λακωνίας, Θανάση Δαβάκη. Το κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε από το δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο και την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα και επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές στο Σκουτάρι, τον Κότρωνα, το Φλομοχώρι και τη Χειμμάρα, όπου συνομίλησαν με κατοίκους που έζησαν τη λαίλαπα της φωτιάς.

"Σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης και δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Έντονα τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες για την ολιγωρία της Πολιτείας και τις ευθύνες της κρατικής μηχανής. Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών δεν αρκεί ο επαγγελματισμός των πυροσβεστών. Για την κατάσβεσή τους χρειάζονται και τα απαραίτητα μέσα, κυρίως εναέρια. Δυστυχώς, υπήρξαν ασυγχώρητες παραλείψεις και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη θωράκιση του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Αποτέλεσμα αυτών είναι ο παροπλισμός μέρους του στόλου, εναέριου και επίγειου και οι ελλείψεις εναέριων μέσων πυρόσβεσης λόγω καθυστερήσεων στη μίσθωσή τους", τόνισαν, σε δήλωσή τους, οι τομεάρχες της ΝΔ.

"Εκείνο που τώρα προέχει είναι να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους. Καθώς βρισκόμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου, ελπίζουμε το πάθημα της Μάνης να γίνει μάθημα για την κυβέρνηση", ανέφεραν.

capital.gr