ΝΔ: Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου
31/12/2017 13:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου

Κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης συνεχίζει να βάλλει η Νέα Δημοκρατία μετά τις απειλές του τουρκικού ΥΠΕΞ για το άσυλο στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία.

Στη σημερινή της τοποθέτηση η Νέα Δημοκρατία κατακεραυνώνει την αντίδραση της κυβέρνησης να ζητήσει έφεση για τη δικαστική απόφαση του ασύλου, αφού "αντί να αντιδράσει, ως όφειλε, με διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα για την απαράδεκτη παρέμβασή της στις εσωτερικές μας διαδικασίες ασύλου, η Κυβέρνηση προχώρησε χθες σε αίτηση ακύρωσης ασύλου που είχε νόμιμα χορηγηθεί".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

"Ένα 24ωρο μετά την απαράδεκτη και με απειλές δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το θέμα της νόμιμης χορήγησης ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, το κατά τα άλλα λαλίστατο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σιωπά.

Αντί να αντιδράσει, ως όφειλε, με διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα για την απαράδεκτη παρέμβασή της στις εσωτερικές μας διαδικασίες ασύλου, η Κυβέρνηση προχώρησε χθες σε αίτηση ακύρωσης ασύλου που είχε νόμιμα χορηγηθεί. Και τούτο, ενώ έχει προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου ο οποίος απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας να εκδοθούν οι οκτώ αξιωματικοί.

Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση κάτι αυτονόητο γιατί φαίνεται να το έχει ξεχάσει ακόμη και αυτό: Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Σημειώνεται πως χθες η αξιωματική αντιπολίτευση, αντιδρώντας στην αίτηση ακύρωσης του ασύλου που ζήτησε η κυβέρνηση, υπενθύμισε: "Ως κράτος δικαίου η Ελλάδα σέβεται την διάκριση των εξουσιών” και "πράττει τα δέοντα για να έχουν δίκαιη δίκη” οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δήλωσε προσφάτως ο κ. Αλ. Τσίπρας και μάλιστα παρουσία του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν".

"Κατόπιν τούτου το ερώτημα που έχουν οι πολίτες και οφείλει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι αυτονόητο: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου που αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;" ανέφερε η ΝΔ.

capital.gr