ΝΔ: Τα στοιχεία της ΕΛΑΣ αποκαλύπτουν τα ψεύδη Τσίπρα
03/11/2017 20:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Τα στοιχεία της ΕΛΑΣ αποκαλύπτουν τα ψεύδη Τσίπρα

Για επίκληση εντελώς ψεύτικων στοιχείων σήμερα στη Βουλή, εγκαλούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πηγές της Νέας Δημοκρατίας και παραθέτουν αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΑΣ, τα οποία όπως υποστηρίζουν, "αναδεικνύουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι συνειδητά ψεύτης".

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές "ενοχλήθηκε σήμερα ο κ. Τσίπρας που τον αποκαλέσαμε ψεύτη. Και την ίδια ακριβώς στιγμή απαρίθμησε σειρά εντελώς ψεύτικων στοιχείων στην απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες ότι η ανίκανη Κυβέρνησή του έχει πολεμήσει την ανομία".

Μάλιστα οι πηγές της ΝΔ, παραθέτουν τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, που αφορούν τη λεγόμενη καθημερινή εγκληματικότητα.

Όπως τονίζουν "τα στοιχεία της Αστυνομίας, όχι μόνον αναδεικνύουν ότι κ. Τσίπρας είναι συνειδητά ψεύτης, αλλά και αδίστακτος, καθώς δεν αισθάνεται καμία ντροπή να επικαλείται στη Βουλή στοιχεία που προφανώς έχει κατασκευάσει από το μυαλό του. Είτε ο ίδιος, είτε οι συνεργάτες του στα γνωστά υπόγεια του Μαξίμου, όπου φαντασιώνονται και δημοσκοπήσεις υπέρ του".

Ακολουθούν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ που όπως σημειώνουν οι πηγές της ΝΔ αντικρούουν σημείο προς σημείο τις δηλώσεις Τσίπρα:

*Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες με αρπαγή τσαντών έχουν μειωθεί κατά 75%.
Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες με αρπαγή τσαντών από το 2014 στο 2016 αυξήθηκαν κατά 67,5%

*Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων έχουν μειωθεί κατά 7%.
Η αλήθεια είναι ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, από το 2014 στο 2016, αυξήθηκαν κατά 25,5%

*Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 8,6%.
Η αλήθεια είναι ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών είναι αυξημένες κατά 5% (το 2015) και 2,5% (το 2016) σε σχέση με το 2014.

*Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες σε σούπερ μάρκετ έχουν μειωθεί κατά 22%.
Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες στα σούπερ μάρκετ από το 2014 στο 2016 αυξήθηκαν κατά 32,3%

*Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες εντός σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 22%.
Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες εντός σπιτιών έχουν αυξηθεί κατά 18,4% (το 2015) και κατά 3,5% (το 2016) σε σχέση με το 2014.

Όπως τονίζουν από τη Νέα Δημοκρατία, "αυτή είναι η αλήθεια την οποία μπορεί εύκολα κανείς να επιβεβαιώσει και στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας. Όλα τα άλλα που είπε ο πρωθυπουργός στην Βουλή είναι fake news με - φαρδιά πλατιά - την υπογραφή Τσίπρα".

capital.gr