ΝΔ: Ψευδές ως την τελευταία λέξη το δημοσίευμα της FAZ
18/06/2018 22:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Ψευδές ως την τελευταία λέξη το δημοσίευμα της FAZ

Απολύτως ψευδές "από την πρώτη έως την τελευταία λέξη" χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία το δημοσίευμα της FAZ, επισημαίνοντας, παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης "σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα" μιλάει την ίδια ακριβώς γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην ανακοίνωση-απάντηση της οδού Πειραιώς στοκυβερνητικό non paperη "γαλάζια" παράταξη σημειώνει ότι δεν εκπλήσσεται από το θράσος του πρωθυπουργού να ζητάει και τα ρέστα από τη Νέα Δημοκρατία για την εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε. "Δε μας εκπλήσσει ούτε το γεγονός ότι χαμογελούσε, ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να μιλά μπροστά του για Μακεδόνες, εννοώντας τους συμπατριώτες του.Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί και οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών που ήδη παράγει τετελεσμένα", σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

"Σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα της FAZ, είναι απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη. Εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά την ίδια ακριβώς γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: Όπως ακριβώς η ΝΔ έθεσε προ των ευθυνών της την κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή", επισημαίνει η Οδός Πειραιώς.

Μαξίμου: Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για όσα δημοσιεύει η FAZ

Το Μαξίμου, επικαλείτo ρεπορτάζ της FAZ, ρωτώντας δια πηγών του, εάν εχει δεσμευθεί ο κ. Μητσοτάκης στο Βερολίνο, όσα το εν λόγω δημοσίευμα, αναφέρει.

Συγκεκριμένα, σε ανεπίσημο σημείωμά τους, κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν :

"Σε ρεπορτάζ της η σημερινή FAZ αναφέρει χαρακτηριστικά: "Πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό". Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι "πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ".

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει με παρρησία:

1) Ισχύει ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως "δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό";

2) Ισχύει ότι ομολόγησε εκτός συνόρων πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την πΓΔΜ "προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ";

Εάν δεν διαψεύσει άμεσα τις αποκαλύψεις της FAZ, επιβεβαιώνει πως είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος αλλά και τσάμπα μάγκας".

Υπενθυμίζεται, ότι σε δημοσίευμά της η σημερινή FAZ ανέφερε: "πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία για το ονοματολογικό". Δικαιολογώντας τη στάση του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι "πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ".

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος

Υποκρισία και εμπόριο πατριωτισμού καταλογίζει στον πρόεδρο της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή το δημοσίευμα της FAZ.

"Ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος. Κάνει φασαρία για τη συμφωνία με την πΓΔΜ για να μη διασπαστεί το κόμμα του, λέει ο ρεπόρτερ της FAZ" σημειώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Τζανακόπουλος .

Προσθέτει "η υποκρισία και το εμπόριο πατριωτισμού σε όλο τους το μεγαλείο" .

Πηγή:capital.gr