ΝΔ: Οι τυχοδιώκτες της κυβέρνησης πούλησαν ελπίδα με το "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης"
22/11/2017 17:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Οι τυχοδιώκτες της κυβέρνησης πούλησαν ελπίδα με το "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης"

Σε έντονο ύφος και λίγες ώρες μετά τις διαρροές του υπουργείου Οικονομικών ως απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ για τον προϋπολογισμό, η οδός Πειραιώς περνάει στην αντεπίθεση.

"Οι τυχοδιώκτες της κυβέρνησης που πούλησαν ελπίδα με το "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” έχουν το θράσος να ρωτούν τη Νέα Δημοκρατία τι διαφορετικό θα έκανε”, τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. "Τους υπενθυμίζουμε λοιπόν, γιατί αρνούνται προφανώς να καταλάβουν όσα γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες”, προσθέτει η Νέα Δημοκρατία και επισημαίνει:

-Δε θα είχαμε φορτώσει σε όλους τους Έλληνες το κόστος των 100 δις ευρώ της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα - Βαρουφάκη και δεν θα είχαμε επιβάλει 14,5 δις ευρώ μέτρα με το 3ο και το 4ο Μνημόνιο.

-Δε θα είχαμε συμφωνήσει στους εξοντωτικούς στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2022.

-Δε θα επιβάλλαμε υπερφορολόγηση και εσωτερική στάση πληρωμών για να υπερβούμε κατά 8,5 δις ευρώ τη διετία 2016 - 2017 τους δημοσιονομικούς στόχους, ώστε να δείχνουμε "τα καλά παιδιά” στην Τρόικα και να μοιράζουμε ελεημοσύνη στους Έλληνες που επλήγησαν ακόμη περισσότερο από τις ανερμάτιστες επιλογές της κυβέρνησης.

-Θα υλοποιούσαμε εμπροσθοβαρώς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, όπως το Ελληνικό, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και επιτυγχάνοντας τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Πατρίδα μας τους οποίους όλοι προέβλεπαν μέχρι το τέλος του 2014.

-Θα αλλάζαμε το μείγμα πολιτικής με μείωση φόρων και συμμάζεμα των δαπανών.

Η οδός Πειραιώς, παράλληλα, φέρνει στο προσκήνιο δαπάνες που αυτή θα μείωνε, με παραδείγματα όπως:

-Οι λειτουργικές δαπάνες. Που αντί να μειωθούν 200 εκατ. ευρώ όπως εμείς προτείνουμε, αυξήθηκαν 876 εκατ. ευρώ το 2017 από την κυβέρνηση.

-Οι δαπάνες μισθοδοσίας στο Δημόσιο. Που αντί να συγκρατηθούν κατά 300 εκατ. ευρώ, όπως εμείς προτείνουμε, αυξήθηκαν 521 εκατ. ευρώ το 2017 και συνεχίζουν να αυξάνονται μέχρι το 2021 κατά επιπλέον 1 δις ευρώ.

-Οι δαπάνες προμηθειών. Που αντί να συγκρατηθούν κατά 400 εκατ. ευρώ σε μια τετραετία με μια σοβαρή πολιτική για Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και εκχώρησης (outsourcing) λειτουργιών, συνεχίζουν να αυξάνουν μέχρι το 2021.

-Οι μεταβιβάσεις σε λοιπούς φορείς της γενικής κυβέρνησης. Που αντί να μειωθούν κατά 400 εκατ. ευρώ (π.χ. στους συγκοινωνιακούς φορείς), όπως εμείς υποστηρίζουμε με απλή τήρηση των Προϋπολογισμών τους, αυτές συνεχίζουν να αυξάνουν μέχρι το 2021 επειδή η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τα χρήματα των φορολογουμένων.

"Εν ολίγοις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αντί να επιδεικνύει τόσο θράσος να ρωτά τη Νέα Δημοκρατία τι θα έκανε ως κυβέρνηση, ας ζητήσει έστω μια συγγνώμη για τα τόσα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα”, σχολιάζει η ΝΔ και προσθέτει ένα υστερόγραφο: "Η Νέα Δημοκρατία απαντά επισήμως στους κύκλους του υπουργείου των Οικονομικών, θεωρώντας ανήκουστο μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως ο προϋπολογισμός, να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με τη "λογική" των διαρροών”.

capital.gr