ΝΔ: Οι 100 και πλέον μαύρες σελίδες για την Ελλάδα, επί Τσίπρα
08/09/2018 12:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Οι 100 και πλέον μαύρες σελίδες για την Ελλάδα, επί Τσίπρα

Στην αντεπίθεση περνάει η Νέα Δημοκρατία ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στην 83η ΔΕΘ. Από το πρωί του Σαββάτου είναι online η ιστοσελίδα mauresselides.gr, όπου, σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα υπενθυμίζονται με «περισσότερα από εκατό αδιάψευστα ντοκουμέντα μερικά μόνο από τα αμέτρητα ψέματα του κ. Τσίπρα που στοίχισαν στη χώρα μας περισσότερα από 100 δισ. ευρώ».

«Πρόκειται για μια ιστοσελίδα ψηφιακής ανασκόπησης (mauresselides.gr) των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την μορφή χρονολογίου που συγκεντρώνει βίντεο, εικόνες, δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, πρωτοσέλιδα διεθνών και ελληνικών Μέσων ενημέρωσης, μέχρι και στοιχεία διεθνών οργανισμών», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Η καταγραφή θα ξεκινά από την περίοδο της ορκωμοσίας της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τον Ιανουάριο του 2015 και στη συνέχεια, με βάση τη χρονολογική καταγραφή «των ψεμάτων του κ. Τσίπρα», θα «μπορεί κανείς να δει την ανακολουθία, την αναξιοπιστία και εν τέλει την ανικανότητα μιας φαύλης κυβέρνησης που ζημίωσε τον τόπο όσο καμία στο παρελθόν», προσθέτουν από τη ΝΔ.

Για παράδειγμα στο site θα υπάρχουν αναφορές στην «περήφανη διαπραγμάτευση του 2015», στα capital controls, στους κομματικούς διορισμούς, στο δημοψήφισμα, στο τρίτο Μνημόνιο, στις αυξήσεις ΦΠΑ, στον νόμο Κατρούγκαλου, στη διαχείριση του Σκοπιανού και, τέλος, στις επικοινωνιακές «φιέστες» του φετινού καλοκαιριού, κατά την επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής στο Μάτι.

«Αν δεν ήταν τραγικά για την χώρα όσα περιλαμβάνει το site, θα μπορούσε να είναι χιουμοριστικό: Κάνουν τόσα πολλά λάθη, με τέτοια συχνότητα, και επιδεικνύουν τόσο θράσος για να τα καλύψουν, που είναι πραγματικά αδύνατον να τα συγκρατήσει κανείς στη μνήμη του», προσθέτουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτός όμως από το site, στη Νέα Δημοκρατία, ενόψει και της εμφάνισης του πρωθυπουργού στη ΝΔ, εκτιμούν ότι οι πολίτες πλέον γνωρίζουν ότι η πορεία του στηρίχθηκε μόνο σε «ψέματα και αυταπάτες».

«Τα τέσσερα χρόνια που ασκεί την κυβερνητική εξουσία, αποδείχθηκε ότι δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας. Γι’ αυτό με την ίδια ευκολία που επιτίθετο προεκλογικά στους εταίρους μας (go back κυρία Μέρκελ) έγινε οπρωθυπουργός πουαποδέχθηκεόλα ανεξαιρέτως τασκληρά μέτρα που του επέβαλλαν, ως αντιστάθμισμα της αναξιοπιστίας και της ανικανότητάς του. Και από την υπερήφανη διαπραγμάτευση έφτασε τελικά ναδεσμεύσει την χώρα με σκληρά μέτρα λιτότητας για πολλά ακόμη χρόνια μετά την δική του αναπόφευκτη ήττα στις επόμενες εκλογές», υπογραμμίζουν σχετικά πηγές της ΝΔ.

Δεν αφήνουν, δε, εκτός κάδρου τους χειρισμούς στην περίπτωση της φωτιάς στο Μάτι. «Αποκορύφωμα του κυνισμού του και της θλιβερής αναξιοπιστίας του ήταν βέβαιαη νύχτα της εθνικής τραγωδίας της 23ηςΙουλίου. Τότε που όλοι οι Έλληνες τον είδαν από την τηλεόραση να παριστάνει ότι δεν γνωρίζει ότιέχουν ήδη χαθεί ζωές στο Μάτικαι τάχα να αγνοεί την απίστευτη καταστροφή που είχε ήδη συντελεστεί», τονίζουν από την οδό Πειραιώς.

«Τώρα ο κ. Τσίπρας, καθώς γνωρίζει την επικείμενη εκλογική συντριβή του είναι βέβαιο ότι θα κάνει τα πάντα για να την αποτρέψει. Αρκεί κανείς να θυμηθεί τι υποσχόταν όταν γνώριζε ότι θα κερδίσει, και να αναλογιστεί πόσα πολλά θα τάξει τους επόμενες μήνες, τώρα που γνωρίζει ότι θα χάσει», αναφέρουν ακόμα πηγές της ΝΔ. Προσθέτουν, όμως, ότι κανείς πια δεν πιστεύει τον πρωθυπουργό. «Το βλέπουμε ήδη τις τελευταίες εβδομάδες στα όσα ψελλίζουν τα στελέχη του. Οι ίδιοι που είχαν παραδεχθεί ότι η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν συνειδητή επιλογή τους, τώρα ξαφνικά υπόσχονται μείωση των φόρων», υπογραμμίζουν.

Στην εικόνα του κ. Τσίπρα, δε, πηγές της ΝΔ αντιπαραβάλλουν αυτή του κ. Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να παρουσιάσει κανένα ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα. «Η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση, μόνο με συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και αξιόπιστοσχέδιο απελευθέρωσης και δυναμικής επανεκκίνησης της οικονομίας. Απελευθέρωσης από την υπερφορολόγηση, τις βαριές ασφαλιστικές εισφορές, τον κρατισμό, τις συντεχνιακές λογικές και τη γραφειοκρατία. Δεν πείθει κανένανη αποσπασματική υιοθέτηση κάποιων θετικών προτάσεων από εκείνους που δεν τις πιστεύουν και μας έφεραν ως εδώ. Κι αν κάτι θα εκτροχιάσει πλήρως την οικονομία είναι η αβεβαιότητα που θα προκαλέσουν στις διεθνείς αγορές οι ανεύθυνες προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα», υπογραμμίζουν πηγές της ΝΔ. «

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα για τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η οικονομία για την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει κοστολογημένες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ώστε να διευκολυνθεί η δημιουργία χιλιάδων θέσεων απασχόλησης και να ενισχυθεί και το διαθέσιμο εισόδημα και των επαγγελματιών και όλων των εργαζομένων», προσθέτουν, κατ’ αντιπαραβολή των δύο αφηγημάτων.

«Ο κ. Τσίπρας κάθε χρόνο τέτοια εποχή αναδιανέμει προς όσους πιστεύει ότι είναι το κομματικό του ακροατήριο τη φτώχεια που έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα, διαλύοντας τη μεσαία τάξη και αφαιμάζοντας τους εναπομείναντες συνεπείς φορολογούμενους. Η ΝΔ αντιτάσσει τη μείωση των άμεσων και των έμμεσων φόρων, όπως βέβαια και των ασφαλιστικών εισφορών, για όλους τους Ελληνες. Γιατί μόνο με ένα εντελώς διαφορετικό μείγμα πολιτικής που δεν θα στηρίζεται στην υπερφορολόγηση μπορεί να αυξηθεί το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων. Ένα εντελώς νέο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα θα γίνει ο κινητήριος μοχλός για να πάρει μπρος η οικονομία και να δημιουργηθούν νέες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης», καταλήγουν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι σε απόλυτη συνέπεια με τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του πατριωτισμού που πρεσβεύει. Και εγγύηση για την εφαρμογή του είναι μια νέα κυβέρνηση ισχυρή και αποτελεσματική, με άξια στελέχη που πιστεύουν σε αυτήν την πολιτική και είναι αποφασισμένοι να την υλοποιήσουν. Αυτήν την κυβέρνηση θα συγκροτήσει σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εντολή του ελληνικού λαού», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή:eleftherostypos.gr