ΝΔ: Ο υπουργός Επικρατείας ομολογεί ότι η κυβέρνηση φακελώνει τους πολίτες
26/10/2017 19:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Ο υπουργός Επικρατείας ομολογεί ότι η κυβέρνηση φακελώνει τους πολίτες

"Μετά την γνωστή απόπειρα χειραγώγησης των ερευνών και τις στημένες δημοσκοπήσεις που κατασκευάζονται στα υπόγεια του Μαξίμου, επιβεβαιώνεται - και μάλιστα αρμοδίως - ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τους λογαριασμούς των πολιτών στα social media" αναφέρει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας πρόσφατη ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βερναρδάκης στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ανάρτησε το εξής:

"Το μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούμε τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media περιέχει για το μήνα αυτό και ένα ενδιαφέρον (παραπολιτικό) στοιχείο: συνεχίζεται η μαζική δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο και αφορά φανς τηλεοπτικών σόου που ακολουθούν ταυτόχρονα πολλούς δεξιούς λογαριασμούς."

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, είναι "πραγματικά απίστευτο" ότι ο "υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης παραδέχεται ότι η κυβέρνηση κρατά αρχείο, φακελώνοντας τους πολίτες ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Το επόμενο βήμα θα είναι να εκδώσουν και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, με βάση τα posts των πολιτών στο Facebook και το Twitter".

Η απάντηση Βερναρδάκη

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook απαντά ο υπουργός Επικράτειας Χριστόφορος Βερναρδάκης στην ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για παρακολούθηση των λογαριασμών των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Η καημένη η ΝΔ, φαντασιώνεται ότι κάποιος την παρακολουθεί" αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει "αυτά παθαίνει κανείς όταν στρατολογεί συμβούλους από τα ιδιωτικά κολέγια".

Ο υπουργός Επικράτειας καταλήγει στην ανάρτηση του τονίζοντας "Για να μην αγχώνονται τα σαΐνια του Κυριάκου Μητσοτάκη ιδού μερικά εργαλεία που αναλύουν τις τάσεις στα social media:

https://qz.com/1110481/this-new-twitter-account-hunts-for-bots-that-push-political-opinions/

https://botometer.iuni.iu.edu/#

capital.gr