ΝΔ: Ο κ. Χουλιαράκης παραδέχεται ότι φέρνουν 4ο Μνημόνιο
10/02/2017 14:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Ο κ. Χουλιαράκης παραδέχεται ότι φέρνουν 4ο Μνημόνιο

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα ανέφερε ο Υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης, στη διάλεξή του στο L.S.Ε., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Χουλιαράκης, αντί να μετάσχει χθες στη συνεδρίαση του Euro Working Group, προτίμησε να κάνει διάλεξη στο L.S.E.

Είπε, μάλιστα, πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στο αμέσως επόμενο διάστημα, η Ελλάδα θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, θα επανέλθει η αβεβαιότητα και θα αρχίσει η συζήτηση για 4ο Μνημόνιο.

Παραδέχεται, δηλαδή, ότι η ανικανότητα και οι ιδεοληψίες της Κυβέρνησης φέρνουν τη χώρα μπροστά σε ένα ακόμη Μνημόνιο, στην καλύτερη περίπτωση. Ή στην αναβίωση του Grexit, η οποία έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο.

Προϊδέασε μάλιστα, στην καλύτερη περίπτωση άμεσης ολοκλήρωσης της συμφωνίας, για μία επώδυνη, πολύ χειρότερη απ’ ότι υποστήριζαν, συμφωνία. Όπως έγινε και με την προηγούμενη αξιολόγηση.

Η Νέα Δημοκρατία εδώ και καιρό έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση, επισημαίνοντάς της ότι όσο καθυστερεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στις αποκρατικοποιήσεις και όσο ακολουθεί το εσφαλμένο μείγμα της υπερφορολόγησης των πολιτών τόσο ο κίνδυνος αποτυχίας του προγράμματος θα μεγαλώνει.

Και οι δηλώσεις Χουλιαράκη αποδεικνύουν ότι ο διχασμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο πολιτικός καιροσκοπισμός του πρωθυπουργού συνιστούν σοβαρή απειλή για τη χώρα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει δεύτερη φορά το έγκλημα Τσίπρα - Βαρουφάκη του 2015».