ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου
03/06/2017 19:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου

Ως "εκτός τόπου και χρόνου" χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα σε ανακοίνωση της Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δήλωση του πρωθυπουργού που κατηγορούσε την αντιπολίτευση για καταστροφολογία, η οποία όμως διαψεύστηκε από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για ανάπτυξη 0,4% στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η Πειραιώς τονίζει ότι ο πρωθυπουργός ψήφισε τέταρτο μνημόνιο χωρίς να λάβει κανένα αντάλλαγμα για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση και αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον κ. Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός, ενώ αναφορικά με τον εθνικό στόχο για την έξοδο από την κρίση, αυτός θα επιτευχθεί μόνο αν συντελεστεί στον τόπο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, αναφέρει η Πειραιώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

"Ο κ. Τσίπρας σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του επιβεβαιώνει, δυστυχώς, με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Ζει σε ένα δικό του κόσμο, σε μια άλλη πραγματικότητα.

Φαντάζεται ευημερία και ανάπτυξη την ώρα που η χώρα μένει καθηλωμένη και εγκλωβίζεται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λιτότητας για πολλά ακόμα χρόνια.

Πρόσφατα, ψήφισε το τέταρτο Μνημόνιο, με πολύ σκληρά μέτρα, χωρίς να πάρει τίποτε σε αντάλλαγμα.

Ούτε για το χρέος, ούτε για την ποσοτική χαλάρωση.

Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα, που βιώνουν όλοι οι Έλληνες, όσο και αν ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο.

Γι' αυτό καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός.

Δυόμιση χρόνια τώρα η Κυβέρνησή του απέδειξε ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει κανένα εθνικό στόχο.

Το μόνο που νοιάζει τον κ. Τσίπρα είναι να μένει γαντζωμένος στην καρέκλα, υπονομεύοντας κάθε εθνική προσπάθεια και διχάζοντας τον ελληνικό λαό.

Ο εθνικός στόχος για την έξοδο από την κρίση θα επιτευχθεί μόνο αν συντελεστεί στον τόπο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η οποία όσο πιο γρήγορα έρθει, τόσο καλύτερα για τους πολίτες και την πατρίδα μας".

Α. Τσίπρας: Επενδύουν στην καταστροφολογία

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε κατηγορήσει την αντιπολίτευση για ταύτιση με τους ακραίους κύκλους των δανειστών, για μεμψιμοιρία και χαιρεκακία.

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: "τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ελληνική οικονομία δείχνουν, για το πρώτο τρίμηνο του 2017, ανάπτυξη 0.4% αντί για την ύφεση 0.5%, που είχε ανακοινωθεί πριν από έναν μήνα. Τότε η αντιπολίτευση είχε επιλέξει, για μια ακόμη φορά, να επενδύσει στην καταστροφολογία. Ανακοινώσεις, πρωτοσέλιδα, ειρωνικά tweets, φραστικές επιθέσεις, έστησαν το σκηνικό ενός μικρού πανηγυριού για τη διαφαινόμενη, τότε, αδυναμία ανάκαμψης της οικονομίας.

Πανηγύρι και χαρά για την αδυναμία της χώρας...Σήμερα που η εικόνα είναι καθαρά θετική, σιωπή...

Ούτε πανηγύρι ούτε χαρά. Μόνο μεμψιμοιρία, χαιρεκακία και εμφανής στοίχιση ορισμένων Κυριακάτικων πρωτοσέλιδων τίτλων με τις πιο ακραίες φωνές των δανειστών, σε σχέση με το χρέος", ανέφερε και συνέχισε:

"Δε μας ξαφνιάζουν όλα αυτά. Ούτε είναι η πρώτη φορά, τα δυο αυτά χρόνια, που όσοι έβαλαν με δικές τους επιλογές τον τόπο σε βαθιά χαράδρα, κουνάνε τώρα το δάχτυλο και επικρίνουν εκείνους που ανέλαβαν την τιτάνια προσπάθεια να ξελασπώσουν το μέλλον του τόπου. Μόνο που τώρα γίνεται φανερό σε όλους ότι η χαιρεκακία για τη χώρα, οι πανηγυρισμοί για τις αρνητικές προβλέψεις και η σιωπή για τις θετικές, η ταύτιση με τους πιο ακραίους από τους δανειστές μας, δεν αποτελεί απλά στρεβλή επιλογή αντιπολίτευσης. Αποτελεί ανοησία. Η διεκδίκηση μιας οριστικής διεξόδου από την κρίση, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης, μετά από επτά χρόνια ύφεσης και σκληρής προσαρμογής, δεν αφορά απλά τον πολιτικό στόχο μιας κυβέρνησης ή την προοπτική μιας κυβερνητικής θητείας. Αφορά το μέλλον του τόπου. Δεν είναι πολιτικός στόχος. Είναι εθνικός στόχος".

capital.gr