ΝΔ: Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας, όπλα του οποίου βρέθηκαν στο ISIS
11/12/2017 16:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας, όπλα του οποίου βρέθηκαν στο ISIS

Την άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να προσέλθουν σε αυτή οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ζητάει η Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, δια την εκπροσώπου της, Μαρία Σπυράκη, η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει ότι το ζήτημα Καμμένου "δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι να διαλευκανθεί ως το τέλος", όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η οδός Πειραιώς.

"Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας όπλα του οποίου βρέθηκαν στον Isis. Καταγράφεται στο σύστημα αντιμετώπισης λαθρεμπορίου όπλων ως κατασκευαστής σφαιρών που κατέληξαν στη Ράκκα. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω. Ήλεγξε ή όχι η κυβέρνηση τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου. Ζητάμε από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών να προσέλθουν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Ζητάμε την άμεση σύγκληση της επιτροπής", τόνισε η κ. Σπυράκη, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, με τη Νέα Δημοκρατία να δίνει στη δημοσιότητα συγκεκριμένα έγγραφα προς επίρρωση των λεγομένων της.

Η κ. Σπυράκη, που υπενθύμισε πως η εθνική θέση έναντι των Σκοπίων, όπως ορίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι, προβλέπει μία ονομασία "erga omnes", κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει τι εννοεί με μία χθεσινή δήλωσή του. "Ο κ. Τσίπρας ανέφερε: "Ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Αν σταματήσει μια αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν σταματήσει μια αλυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχτεί μια λύση στην ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες". Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μας εξηγήσει τι εννοούσε", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της κ. Σπυράκη.

Η Νέα Δημοκρατία, την ίδια στιγμή, επιμένει στην αποπομπή του κ. Κοντονή. "Η Δικαιοσύνη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτό είναι ένα σοβαρό θεσμικό πρόβλημα", είπε η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εστιάζοντας, παράλληλα, στις μεταβιβάσεις καναλιών, η κ. Σπυράκη τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αυτονόητο των εξονυχιστικό έλεγχο των πόθεν έσχες των νέων ιδιοκτητών, ενώ μείζονα είναι τα ερωτηματικά που θέτει η οδός Πειραιώς ως προς την ταχύτητα της κυβέρνησης στις ιδιωτικοποιήσεις. "Η κυβέρνηση δεν έχει επιδείξει πολιτική βούληση, για να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις. Παράδειγμα τα ΕΛ.ΠΕ, τα οποία χρησιμοποιεί ως όχημα προσλήψεων ή στήριξης φιλικών Μέσων Ενημέρωσης", ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Απάντηση του ΥΕΘΑ στη ΝΔ για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σ. Αραβία

"Αυτού του είδους η άσκηση πολιτικής είναι επικίνδυνη για την πατρίδα" είναι η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Το υπουργείο, στην ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει: "Το 2014, όπως καταθέσαμε και στη Βουλή, όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Ας καλέσει η κ. Σπυράκη τον πολιτικό εταίρο της να της λύσει όλες τις απορίες".

ΠΑΣΟΚ: Η αθλιότητα του κ. Καμμένου ξεπέρασε κάθε όριο

Σε αυστηρούς τόνους απάντησε το ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο σε ανακοίνωση-απάντησή του προς τη ΝΔ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το 2014 "όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα".

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για "αθλιότητα του κ. Καμμένου" που "ξεπέρασε κάθε όριο" και τονίζει ότι είναι ντροπή για τη χώρα η συνέχιση της παραμονής του στην ευαίσθητη θέση του υπουργού Άμυνας.

"Για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και μόνο υπενθυμίζουμε την άμεση και καταλυτική απάντηση της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, (στις 27 Νοεμβρίου) απέναντι στις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του", υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ παραθέτοντας το σχετικό απόσπασμα που έχει ως εξής:

"Κύριε πρωθυπουργέ, να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Συκοφάντης, ψεύτης και λασπολόγος. Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί ημερών μου και θα έπρεπε, αν δεν ήταν σε πανικό, να γνώριζε επίσης ότι ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχα καμία μα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Στο μοναδικό MOU εκδήλωσης ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης εταιρείας χωρίς κανέναν μεσάζοντα, απαίτησα, χωρίς καν να υπογράφω εγώ, να υπάρχει ειδική ρήτρα ότι απαγορεύεται στα δύο μέλη να χρησιμοποιήσουν μεσάζοντα.

Κλείνω αυτό το θέμα. Ελπίζω να χαίρεστε πάρα πολύ, κύριε Τσίπρα, για το επίπεδο που έχετε επιβάλει στην πολιτική ζωή και το δηλητήριο που στάζετε διαρκώς σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα".

Εξάλλου, ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε στα social media: "Ο πανικός και το άγχος του κ. Καμμένου για τη θέση του τον οδηγούν σε αθλιότητες και ψέματα. Έχει πάρει ήδη τις απαντήσεις του στη Βουλή πριν λίγες ημέρες, και θα τις ξαναπάρει".

Πηγή: capital.gr-ΑΠΕ-ΜΠΕ