ΝΔ: Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τον σύμβουλο του Τσακαλώτου
05/05/2018 18:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τον σύμβουλο του Τσακαλώτου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το πρώτο δημοσίευμα που αποκαλύπτει εμπλοκή συμβούλου του κ. Τσακαλώτου σε υπόθεση μίζας 1,8 εκ. ευρώ και τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να σιωπούν.

H υπόθεση λαμβάνει σήμερα νέες διαστάσεις αφού σε νέο δημοσίευμα περιγράφεται αναλυτικά ο μηχανισμός εκβιασμού, καθώς και το γεγονός ότι o καταγγέλλων, κ. Λιβανός -σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει- είχε επανειλημμένως προσπαθήσει να γνωστοποιήσει την υπόθεση στον Πρωθυπουργό και για αυτό είχε επικοινωνήσει και με την προϊσταμένη του νομικού του γραφείου, κυρία Βασιλική Θάνου.

Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στα ερωτήματα που έχει θέσει μέχρι να λάβει πειστικές απαντήσεις.

Γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ως σύμβουλό του τον κ. Πουλιάση, όταν σε βάρος του εκκρεμεί μια τόσο σοβαρή κατηγορία;

Γιατί η Κυβέρνηση καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει ο κ. Λιβανός;

Και κυρίως: Πως είναι δυνατόν ο κ. Τσακαλώτος να μην έχει υποβάλει μήνυση στον κ. Λιβανό, αν όπως υποστηρίζει, όλες οι καταγγελίες του είναι προϊόν της φαντασίας του; Φοβάται κάτι ή έχει κάτι να κρύψει;».

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Η Ν.Δ να μην θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του πολιτικού καιροσκοπισμού

Χαμηλό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τους ίδιους, "σχετικά με την υπόθεση της καταγγελίας, για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε ότι βρίσκεται στην Δικαιοσύνη (στην οποία έχει σταλεί από το Νοέμβριο του 2017 με πρωτοβουλία του ίδιου του γραφείου του υπουργού Οικονομικών) και η οποία έχει πλέον τον τελευταίο λόγο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τις καταγγελίες έσπευσε να τις αξιοποιήσει και πάλι η Ν.Δ με ανακοίνωση της. Μόνο που η Ν.Δ δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει πώς και γιατί θεωρεί σήμερα αξιόπιστες τις καταγγελίες ενός ανθρώπου, ο οποίος το 2012 είχε καταγγείλει τρία κορυφαία πολιτικά στελέχη της για εμπλοκή σε μίζες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατηγορίες για τις οποίες και οι τρεις απαλλάχθηκαν το 2013 από την Δικαιοσύνη.

Συνιστούμε στη Ν.Δ να μην θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του πολιτικού καιροσκοπισμού", κατέληξαν οι ίδιοι παράγοντες.

Υπενθύμισαν δε, ότι αναλυτική ανακοίνωση για το θέμα έχει εκδώσει το γραφείο του υπουργού Οικονομικών στις 28.04.2018.

Κίνημα Αλλαγής: Περιμένουμε καθαρές απαντήσεις

Καθαρές απαντήσεις περιμένει το Κίνημα Αλλαγής από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Μέγαρο Μαξίμου , όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «για τις επώνυμες καταγγελίες που βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών σε μίζες 1.8 εκατομμυρίων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ