ΝΔ: Να παραιτηθεί ο υπεύθυνος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στη σχολή με τους 106 φοιτητές που αγόρασαν την ίδια εργασία
12/09/2017 16:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Να παραιτηθεί ο υπεύθυνος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στη σχολή με τους 106 φοιτητές που αγόρασαν την ίδια εργασία

"Από την πρώτη στιγμή τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος όσο και η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας το περιστατικό αντιγραφής εργασιών από φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών.


"Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία απαιτεί το σεβασμό των κανονισμών από όλους χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές", καταλήγει η ΝΔ.

Αγόρασαν την ίδια εργασία 106 φοιτητές

Σε ελληνικό πανεπιστήμιο – το Πατρών – συνελήφθησαν 106 φοιτητές να έχουν αντιγράψει την ίδια εργασία, και ουδείς… ενοχλήθηκε για τον πυρήνα του προβλήματος, αναφέρει η Καθημερινή. Αντίθετα, συνεχίζει το δημοσίευμα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποφάσισε να υποστηρίξει τους φοιτητές, το ίδρυμα μάλλον αντιδρά στη λογική "προς τι η έκπληξη;", ενώ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επέλεξε να επιτεθεί στο ΑΠΘ για να υπερασπιστεί τις ιδεοληψίες του περί του ασύλου.

Ειδικότερα, 106 φοιτητές τον Ιούνιο κατέθεσαν την ίδια εργασία στο μάθημα "Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα" στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Καθώς έγινε αντιληπτή η αντιγραφή η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους αντιγραφείς, αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Στη συνέλευση η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησε με ανακοίνωση της άρση της ποινής, αφού "σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών".

Πηγές προσκείμενες στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τις οποίες επικαλείται η Καθημερινή λένε ότι η παράταξη ζήτησε οι 106 να αποκλειστούν μόνο από το επίμαχο μάθημα και όχι από όλα. Μάλλον δεν έπεισε η διευκρίνιση. Ετσι, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και η ΠΑΣΠ στο Παν. Πατρών φέρεται να αποδοκιμάστηκαν για τη στάση τους στο θέμα της αντιγραφής από τοπικούς παράγοντες και βουλευτές των μητρικών κομμάτων τους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση των φοιτητών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εξόργισε και τα υψηλά κλιμάκια της ΝΔ. έτσι, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνος Δέρβος "άδειασε" τα μέλη της στο Παν Πατρών, λέγοντας ότι "είναι αυτονόητο, προφανές και δεδομένη η θέση μας πως οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται από όλους και, σε αντίθετη περίπτωση, η επιβολή κυρώσεων είναι επιβεβλημένη. Οι εκάστοτε κυρώσεις όμως, πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές. Απόψεις περί ατιμωρησίας ή "άφεσης αμαρτιών", σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη νεολαία μας". Και πρόσθεσε: "Μου προκαλεί εντύπωση πως πολλοί θυμούνται την ΟΝΝΕΔ και την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όταν θέλουν να δώσουν δυσανάλογη έκταση σε μεμονωμένα περιστατικά. Όταν, όμως, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παλεύει μόνη για ανοιχτά και ασφαλή πανεπιστήμια, κόντρα σε κοινούς εγκληματίες, ή για ελεύθερη και σύγχρονη τριτοβάθμια εκπαίδευση, απέναντι σε αυτούς που τώρα μας κυβερνούν, όλοι αυτοί σιωπούν".

Βεβαίως, ο πυρήνας του θέματος είναι ότι 106 φοιτητές αντέγραψαν την ίδια εργασία, πιθανότατα καταβάλλοντας αντίτιμο, σημειώνει τέλος το δημοσίευμα.

Πηγή:capital.gr