ΝΔ: Να μιλήσει ο κ. Τσίπρας για τις σκοτεινές συναλλαγές του κ. Καμμένου
11/11/2017 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Να μιλήσει ο κ. Τσίπρας για τις σκοτεινές συναλλαγές του κ. Καμμένου

Με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τις "σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της κυβέρνησης του", μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας "Τα Νέα" αναφορικά με τις υποθέσεις πώλησης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση τα νέα στοιχεία δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος εμπλέκεται προσωπικά σε αυτές "τις σκανδαλώδεις υποθέσεις", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

"Τα νέα καταιγιστικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι ο Πάνος Καμμένος εμπλέκεται προσωπικά σε σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο περιβόητος μεσάζοντας Βασ. Παπαδόπουλος με τον οποίο ο κ. Καμμένος έχει υπογράψει την συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, αποδεικνύεται πλέον ότι είναι ένας πολυδραστήριος έμπορος όπλων εμφανιζόμενος να εκπροσωπεί με αμφιβόλου αξιοπιστίας έγγραφα όχι μόνον τη Σαουδική Αραβία, αλλά και την Ιορδανία, και το Κατάρ.

Το πιο σημαντικό είναι, ωστόσο, ότι την δράση του εν λόγω μεσάζοντα την ήξερε ήδη από το Φεβρουάριο σύσσωμη η Στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου, η οποία ζήτησε να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο νόμος και να μην παρεμβάλλονται μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της Κυβέρνησής του".

Τι απαντά το ΥΠΕΘΑ στη ΝΔ

"Από τα μαλλιά της προσπαθεί να πιαστεί η Νέα Δημοκρατία μετατρέποντας το κόμμα σε γραφείο Τύπου συγκεκριμένου συγκροτήματος για μία σύμβαση που ψήφισε η ίδια, μέχρι τώρα δεν έχει εκτελεστεί και είναι απόλυτα νόμιμη και συμφέρουσα για τον ελληνικό λαό, απαντάει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην ΝΔ", αναφέρει το ΥΠΕΘΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ. Και συνεχίζει:

"Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει οριστεί εκπρόσωπος από την Ελλάδα. Όποιος ενδιαφέρεται, να ρωτήσει εκείνον που τον όρισε.

Η κ. Σπυράκη καθοδηγείται από τις αναμνήσεις της στο πλευρό του κ. Τσοχατζόπουλου" αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

"Η ΝΔ ψήφισε υπέρ μιας απευθείας διακρατικής συμφωνίας χωρίς μεσάζοντες"

Η Νέα Δημοκρατία επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι ψήφισε να υπάρξει μια απευθείας διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

"Και μόνον το ύφος της ανακοίνωσης προδίδει τον πανικό του κ. Καμμένου.

Θυμίζουμε στο συστηματικό ψεύτη Υπουργό Άμυνας, ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε να υπάρξει μια απευθείας διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία χωρίς μεσάζοντες, όπως επιτάσσει ο νόμος.

Κατά τα λοιπά, ελπίζουμε να μην στείλει ο κ. Καμμένος την Αστυνομία να συλλάβει και την Αξιωματική Αντιπολίτευση".

Πηγή: capital.gr