ΝΔ: "Μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία" η τοποθέτηση Θάνου
11/07/2017 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: "Μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία" η τοποθέτηση Θάνου

Ως "μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία” χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την τοποθέτηση της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από την μέχρι πριν από μερικές ημέρες πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, είναι μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας. Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών. Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου”, τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση που επισημαίνει πως στην "αγωνία” του Μεγάρου Μαξίμου να "εξυπηρετήσει” και να "εξυπηρετηθεί” δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα.

"Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής. Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια”, διαμηνύει η οδός Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, με μια λιτή ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, έγινε γνωστό ότι ηε.τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου ανέλαβε καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

capital.gr