ΝΔ: «Μαγειρεύουν» τις προκηρύξεις για να διορίσουν τα δικά τους παιδιά στο δημόσιο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
02/03/2018 10:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: «Μαγειρεύουν» τις προκηρύξεις για να διορίσουν τα δικά τους παιδιά στο δημόσιο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Για «άλωση» του δημοσίου από την κυβέρνηση κάνει λόγο ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, καταγγέλλοντας φωτογραφικές προκηρύξεις.

Ο κ. Γεωργαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιχείρηση άλωσης του Δημοσίου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζεται. Η κατ’ ευφημισμόν αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι στην πραγματικότητα μία απάτη με φωτογραφικές προκηρύξεις για προεπιλεγμένα στελέχη.

Η διαδικασία πρόσληψης επιτελικών στελεχών του Δημοσίου εξελίσσεται, χωρίς κανένα όριο και φραγμό, σε όργιο κομματικών προσλήψεων. Οι προκηρύξεις προσαρμόζονται ώστε πάση θυσία ο εκλεκτός των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να είναι ανάμεσα στους τρεις επικρατέστερους προκειμένου να μπορεί να τον επιλέξει ο αρμόδιος Υπουργός.

Για να διασφαλιστεί αυτό, καθορίζονται αναλόγως οι φωτογραφικές προδιαγραφές: O χρόνος εμπειρίας μετριέται πλέον σε μήνες, η προϋπηρεσία που απαιτείται κυμαίνεται από 5 έως 20 χρόνια, η ξένη γλώσσα αλλού χρειάζεται ως απλή γνώση και αλλού ως άριστη, ενώ συγκεκριμένα πτυχία ανοίγουν ή κλείνουν πόρτες χωρίς καμία αιτιολόγηση. Τα άξια και ικανά στελέχη του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα παραμερίζονται.

Επισημαίνουμε στους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της αναξιοκρατικής και ανήθικης διαδικασίας, ότι τα ονόματα των προεπιλεγέντων είναι ήδη γνωστά και σε εμάς και σε όλους τους υπηρετούντες στο Δημόσιο. Ας συνειδητοποιήσουν ότι το οικογενειακό φωτογραφικό άλμπουμ της Κυβέρνησης δεν χωράει άλλους και η μόνη φωτογραφία που απομένει πλέον να δουν οι πολίτες είναι αυτή της αποχώρησής τους».

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.

eleftherostypos.gr