ΝΔ: Κάνουν προσλήψεις στην ΕΡΤ για ενίσχυση της κυβερνητικής προπαγάνδας
24/09/2016 14:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Κάνουν προσλήψεις στην ΕΡΤ για ενίσχυση της κυβερνητικής προπαγάνδας

Σφοδρή κριτική τόσο στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά όσο και στη διοίκηση της ΕΡΤ ασκεί η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την απόφαση του ΔΣ της κρατικής τηλεόρασης να προχωρήσει στην πρόσληψη 55 συμβασιούχων.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει πως η εν λόγω απόφαση έχει ως σκοπό να ενισχύσει την προπαγάνδα μιας καταρρέουσας κυβέρνησης, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει τη δέσμευση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ που πληρώνουν οι πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ρ.Τ. αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη 55 συμβασιούχων (20 δημοσιογράφων και 35 άλλων ειδικοτήτων).

Στην Ε.Ρ.Τ. των 2.500 εργαζoμένων η διοίκησή της και ο υπουργός - καναλάρχης κ. Παππάς που θα υπογράψει την απόφαση κρίνουν ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις. Προφανώς για την ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης!

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της Ε.Ρ.Τ. που πληρώνουν οι πολίτες, αυξάνοντας έτσι το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων.

Η Ε.Ρ.Τ. θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας.

Δεσμευόμαστε στους Έλληνες πολίτες ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η μείωση του ειδικού τέλους και η αποκατάσταση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην δημόσια τηλεόραση".

imerisia.gr