ΝΔ: Καμία χαριστική εξαγορά στα μέσα ενημέρωσης
05/05/2017 20:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Καμία χαριστική εξαγορά στα μέσα ενημέρωσης

"Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τις συζητήσεις για την εξαγορά εκδοτικών συγκροτημάτων, ξεκαθαρίζουμε ότι υποχρέωση όλων, δηλαδή των τραπεζών, των επιχειρηματιών και των επενδυτών, είναι η τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων διαφάνειας, προκειμένου να μη ζημιωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι", τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ.


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως είναι σαφές ότι "οποιαδήποτε συμφωνία επιτρέπει την παραμονή των παλαιών μετόχων στο νέο διοικητικό σχήμα και συνοδεύεται με διαγραφή μεγάλου μέρους των δανείων της επιχείρησης με αδιαφανή τρόπο, δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή".

Η ΝΔ προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμφωνία που θα στρεβλώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ζημιώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου και επομένως του ελληνικού λαού.

"Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου. Οι επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα ΜΜΕ, θα πέσει και αυτήν τη φορά στο κενό", καταλήγει, στην ανακοίνωσή της, η Πειραιώς.

"Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

"Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που με αφορμή δημοσιεύματα για εξαγορά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκανε λόγο για "προσπάθειες της κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα ΜΜΕ".

"Συνιστούμε στη ΝΔ ψυχραιμία -δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Το σύστημα διαπλοκής στα μέσα ενημέρωσης που δημιούργησε και προσπαθεί να συντηρήσει ξηλώνεται. Οι νόμοι θα εφαρμοστούν για όλους. Οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει θαλασσοδάνεια πάνω από 1 δισ. ευρώ, που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με εκδότες. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Να το αντιληφθεί αυτό και ο κ. Μητσοτάκης του "Κήρυκα Χανίων"", αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ