ΝΔ: Η τουρκική προκλητικότητα "παγώνει" την Εξεταστική για Καμμένο
13/02/2018 20:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Η τουρκική προκλητικότητα "παγώνει" την Εξεταστική για Καμμένο

Η Νέα Δημοκρατία "παγώνει" τηναπό το πρωί εκπεφρασμένη πρόθεσή της να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για την υπόθεσηΚαμμένου και την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Όπως επισημαίνουν πηγές της παράταξης, το αίτημα είναι έτοιμο να υποβληθεί, αλλά τελικά "επελέγη να αναβληθεί για κάποιες ημέρες η κατάθεση του αιτήματος για λόγους στοιχειώδους εθνικής ευθύνης, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα".

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους αρμόδιους τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Οι κύριοι Μητσοτάκης, Κικίλιας και Κουμουτσάκος, μαζί με τους στενούς συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, συζήτησαν για όλα τα νέα δεδομένα, στον απόηχο του συμβάντος στην περιοχή των Ιμίων. Πηγές της οδού Πειραιώς τονίζουν ότι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στους χειρισμούς της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης είναι δεδομένες, και τις αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες, αλλά δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναλύοντας τις ενέργειες της γείτονος στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου οι περισσότεροι από τους μετέχοντες στη σύσκεψη, υπό τον κ. Μητσοτάκη, δεν έκρυψαν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας. "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επικείμενο ταξίδι στο Μόναχο και στο "Munich Security Conference" (θεωρείται το ετήσιο Νταβός στα γεωπολιτικά θέματα) θα αναδείξει σε σειρά επαφών που θα έχει την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με πλήρη καταγραφή των τελευταίων περιστατικών στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τις πάγιες εθνικές θέσεις", επισημαίνουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

capital.gr