ΝΔ: Η κυρία Θάνου ξεκίνησε να δικαιολογεί τα ... οδοιπορικά της
20/07/2017 22:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Η κυρία Θάνου ξεκίνησε να δικαιολογεί τα ... οδοιπορικά της

Συνάντηση είχαν σήμερα η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου που πλέον κατέχει τη θέση της Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού μετά τη συνταξιοδότησή της, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και είναι η πρώτη μετά την ανάληψη από την κυρία Θάνου των νέων της καθηκόντων.

Οι πληροφορίες λένε ότι συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με τα νέα καθήκοντα που έχει αναλάβει η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο Μαξίμου.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει τη συνάντηση Θάνου-Δημητρίου, διερωτώμενη καταρχήν με ποιο δικαίωμα η κυρία Θάνου συνάντησε και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επίσης γιατί δεν ανακοινώθηκε το περιεχόμενο της συνάντησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Δεν πρόλαβε να περάσει μία εβδομάδα από τον διορισμό της στο Μέγαρο Μαξίμου και η κυρία Θάνου ξεκίνησε να δικαιολογεί τα ... οδοιπορικά της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου, συναντήθηκε, σήμερα, με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου.

Ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης;

Με ποιο δικαίωμα η κυρία Θάνου συναντά την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου χωρίς να ανακοινώνεται η συνάντηση και το περιεχόμενό της;».

H αλήθεια είναι ότι η συνάντηση αυτή γίνεται και μία ημέρα μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για τον Γεωργίου. Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τη Δικαιοσύνη και το νέο ρόλο της κ. Θάνου. Όμως, η συνάντηση δείχνει και την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για τα επικριτικά σχόλια που σηκώνουν οι κινήσεις της. Δείχνει αυτή την καθεστωτική νοοτροπία που για όλα αδιαφορεί, που δεν υπολογίζει κανέναν και κάνει ό,τι γουστάρει ακόμη κι αν την κατηγορήσουν για διαπλοκή.

Είναι σίγουρο ότι η αλαζονεία που επιδεικνύει θα πληρωθεί πολύ ακριβά όταν έρθει η ώρα. Όσο για την κ. Θάνου, πράγματι βγάζει τα… οδοιπορικά της από την πρώτη ημέρα, αλλά θα έρθει η ώρα της κρίσης.