ΝΔ: Η Κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα
25/05/2016 16:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Η Κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τις αποφάσεις του Eurogroup, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα τεχνητής ευφορίας, παρά τον τυφώνα φόρων, παρά την υποθήκευση για 99 χρόνια της κρατικής περιουσίας, η χώρα παραμένει χωρίς προοπτική ανάταξης.

Στο Eurogroup επιβεβαιώθηκε ότι οι Έλληνες πληρώνουμε τώρα, ακριβά και άμεσα, μια θολή και αβέβαιη υπόσχεση για το μέλλον.

Η Κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα.

Με δική της ευθύνη, έξοδος της χώρας από την κρίση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Πολύ έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει, πολύ ειλικρινά. Αξιολογώντας την πορεία της διαπραγμάτευσης, είχαμε πει στην Κυβέρνηση: “Προσέχετε. Έτσι, όπως πάτε, με αυτές τις καθυστερήσεις, κινδυνεύετε - είναι σχεδόν βέβαιο - ότι θα οδηγήσετε τη χώρα σε έναν εγκλωβισμό, σε ένα πολύ δύσκολο δίλημμα: είτε σε μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση, είτε σε μια καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη”.

Τελικά, αυτό το οποίο συνέβη είναι μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση, η οποία επιβεβαιώθηκε με τα όσα ψηφίστηκαν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Βουλή, αλλά και τα όσα συμφωνήθηκαν χθες στο Eurogroup.

Πιο συγκεκριμένα, τρία είναι τα βασικά συμπεράσματα:

Πρώτον, δεν υπάρχει πλήρης και οριστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Παραμένουν ακόμα εκκρεμότητες και προαπαιτούμενα, που - όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση του Eurogroup - αφορούν στα κόκκινα δάνεια, στο συνταξιοδοτικό, στις ιδιωτικοποιήσεις.

Δεύτερον, η δόση των 7,5 δις ευρώ που συμφωνήθηκε να καταβληθεί στη χώρα μας τον Ιούνιο είναι η μισή σε σχέση με ό,τι είχε προγραμματιστεί.

Τρίτον, η Κυβέρνηση δεν έφερε λύση για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

Πήρε μόνον αόριστη και αβέβαιη υπόσχεση.

Τα μέτρα ψηφίστηκαν από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιβλήθηκαν στους Έλληνες και θα πληρωθούν από τους Έλληνες, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους.

Η πληγή της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι βαθειά.

Δεν έχει επουλωθεί.

Δεν έχει κλείσει.

Κόστισε και κοστίζει ακριβά».