ΝΔ: Η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος “κουνάει” το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία
04/07/2016 20:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος “κουνάει” το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις διαρροές κυβερνητικών κύκλων σχετικά με τις συντάξεις, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, οι χαμηλοσυνταξιούχοι συνάντησαν το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Τώρα, συνειδητοποιούν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που παίχτηκε σε βάρος τους, καθώς και το βαρύ τίμημα του άδικου λογαριασμού που “φορτώθηκε” στις πλάτες τους.

Τώρα, βλέπουν άλλο ένα σαρωτικό κύμα μειώσεων, να “χτυπά” αδιάκριτα τις συντάξεις τους. Και αυτό μετά το περσινό κύμα των περικοπών, 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές συντάξεις.

Τώρα, η κατάργηση του ΕΚΑΣ γίνεται πράξη από εκείνους που υπόσχονταν το αντίθετο. Και αυτό σε πλήρη αντίθεση με το email Χαρδούβελη όπου υπογραμμίζονταν: πως “πρόθεση είναι να εξορθολογιστεί και να αναδιαταχθεί το ΕΚΑΣ ώστε να υποστηρίξει αληθινά τους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι η κατάργησή του”.

Οι περικοπές επεκτείνονται και στα μερίσματα κατά 35%, αλλά και στις επικουρικές συντάξεις, που θα ακολουθήσουν - σε δυο μήνες από τώρα - με απώλεια από 20% έως 30%.

Δυστυχώς, πρόκειται για μαρτύριο δίχως τέλος, καθώς προετοιμάζεται μεθοδικά ανάλογη εφαρμογή της μείωσης των κύριων συντάξεων για όλους τους νέους συνταξιούχους από 10% έως 30%, μέσου του “κόφτη” και της προσωπικής διαφοράς.

Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση με απύθμενο θράσος “κουνάει” το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία».