ΝΔ: Η Κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει τους συνταξιούχους
13/12/2016 18:49
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Η Κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει τους συνταξιούχους

Η ΝΔ θα υπερψηφίσει τη διάταξη που δίνει στους συνταξιούχους το εφάπαξ βοήθημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς, προσθέτοντας ότι «στη δική της πολιτική, μια τέτοια ενίσχυση θα έπρεπε να κατευθύνεται και στη στήριξη της απασχόλησης των ανέργων».

Ωστόσο, κατηγορεί την κυβέρνηση για προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών, λέγοντας ότι μιλά για 13η σύνταξη, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για εφάπαξ βοήθημα σε εκείνους που λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ.

Η παροχή αυτή, συνεχίζει η Πειραιώς, δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, όμως δίνεται για μιρκοκομματικούς λόγους, για να μπορούν να εμφανιστούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφέρειές τους στις γιορτές.

«Οι συνταξιούχοι, όπως και όλοι οι έλληνες πολίτες, είναι θύματα μιας δογματικής πολιτικής υπερφορολόγησης, που καταστρέφει την οικονομία. Μεγάλο τμήμα τους επίσης, υπέστη την απώλεια του ΕΚΑΣ. Επομένως, η κυβέρνηση, τους έχει προκαλέσει πολλαπλάσια απώλεια εισοδήματος σε σχέση με το 'αντίδωρο' που τους δίνει. Αποτέλεσμα αυτής της υπερφορολόγησης είναι αυτό το μέρισμα και όχι αποτέλεσμα ανάπτυξης» σημειώνει η ΝΔ.

«H Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να κρατήσει μικροκομματική στάση. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που το 2014 είχε καταψηφίσει τη διανομή μερίσματος από την ανάπτυξη που είχε επιτύχει τότε η κυβέρνηση Σαμαρά.

«Σε κάθε περίπτωση, η διανομή αυτού του μερίσματος θα λειτουργούσε με πιο δίκαιο τρόπο αν συνοδεύονταν από κριτήρια που αφορούν στη συνολική εισοδηματική και οικονομική κατάσταση των δικαιούχων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.