ΝΔ για Σκοπιανό: Ο Τσίπρας θεωρεί νίκη το «Μακεδονία του Ίλιντεν» που συζητά με τον Ζάεφ
25/05/2018 14:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ για Σκοπιανό: Ο Τσίπρας θεωρεί νίκη το «Μακεδονία του Ίλιντεν» που συζητά με τον Ζάεφ

Για θράσος του Αλέξη Τσιπρα να ισχυρίζεται ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει να πάρει πίσω και όχι να δώσει μια ονομασία στα Σκόπια κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία μετα τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πειραιώς έχει ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός που έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις διαπραγματεύσεις που έκανε για την Ελλάδα, είχε το θράσος σήμερα να ισχυριστεί ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει να πάρει πίσω και όχι να δώσει μια ονομασία στα Σκόπια. Προφανώς θεωρεί νίκη για την χώρα μας ένα απαράδεκτο όνομα όπως αυτό της «Μακεδονίας του Ιλιντεν» το οποίο συζητά με τον κ. Ζάεφ.

Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα να πάρει είναι η απάντηση που του αξίζει στις εκλογές για το αχρείαστο τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε, κόβοντας ξανά συντάξεις και μισθούς μετά την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο».

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο Σκοπιανό μετά την συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Μπουτάρη είπε:

«Ακούω ορισμένους οι οποίοι λένε «μην παραδώσετε». Εδώ εμείς επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι, όχι να παραδώσουμε κάτι, το οποίο εδώ και 70 χρόνια έχει παραδοθεί από άλλους. Όχι από εμάς».

«Οι βόρειοι γείτονές μας, πάνω από 70 χρόνια, έχουν μία κρατική οντότητα και στα πλαίσια της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας, είτε ως αυτόνομο κράτος, που λέγεται ‘Μακεδονία’. Και φέρνουν ένα όνομα το οποίο, χωρίς κανέναν άλλο προσδιορισμό, είναι ένα όνομα το οποίο παραπέμπει στο αρχαίο ελληνικό κόσμο και στη βαριά πολιτισμική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτό πάμε να πάρουμε πίσω. Δεν είναι εύκολο» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Κάποιοι ανόητοι λέτε, πάτε να δώσετε. Δεν πάμε να δώσουμε, πάμε να πάρουμε. Και πάμε να συμφωνήσουμε με τους γείτονές μας, που βεβαίως αυτό είναι το οξύμωρο, ότι έχουν μία κρατική οντότητα που επί 70 χρόνια λέγεται ‘Μακεδονία’ αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο και την ιστορική αυτή διαδρομή.Έχουν ρίζες σλάβικες και αλβανικές και το παραδέχονται».

«Αρα λοιπόν το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα Μακεδονία είναι μία μεγάλη νίκη. Και ακόμα μεγαλύτερη να συμφωνήσουμε ότι άλλο πράγμα η δική μας Μακεδονία που έρχεται από την μακρά παράδοση του αρχαίου ελληνικού κόσμου και άλλο τη δική τους παράδοση και το δικό τους πολιτισμικό πρόσημο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε: Δεν το αγνοούμε, δεν θεωρούμε ότι δεν υπάρχει, θεωρούμε όμως ότι είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και θεωρούμε ότι είναι καιρός να συνυπάρχουμε, να συνεργαζόμαστε και να ζούμε ειρηνικά προς όφελος της περιοχής μας».

eleftherostypos.gr