ΝΔ για προσφυγικό: Καλούμε προσωπικά τον κ. Τσίπρα να συναισθανθεί τις ευθύνες του
31/10/2017 21:54
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ για προσφυγικό: Καλούμε προσωπικά τον κ. Τσίπρα να συναισθανθεί τις ευθύνες του

"Μακάρι το προσφυγικό να ήταν ένα ακόμη εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των 53 και του κ. Μουζάλα", αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος από την κυβέρνηση.


"Δυστυχώς, όμως, την ευθύνη για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και πάλι στα νησιά μας φέρει στο σύνολό της η κυβέρνηση, που έχει αποτύχει παταγωδώς να προστατεύσει τα σύνορα, να επισπεύσει την χορήγηση ασύλου, να εφαρμόσει τη συμφωνία επιστροφής των παράνομων μεταναστών και - κυρίως - να αξιοποιήσει τα κονδύλια της Ε.Ε.

Καλούμε προσωπικά τον κ. Τσίπρα να συναισθανθεί τις ευθύνες του πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας και ο νοών νοείτω".

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως "φαίνεται ότι η ΝΔ δεν μπορεί να εμπεδώσει το γεγονός ότι, από το 2015, στην χώρα μας υπάρχει μια κυβέρνηση που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τον νομικό πολιτισμό, ενεργεί με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού, σε σύμπνοια με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο κίνημα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από το κόμμα των επιχειρήσεων-σκούπα και του εγκλήματος του Φαρμακονησίου, το κόμμα των ακροδεξιών, μισαλλόδοξων πολιτικών και κηρυγμάτων, όπως του κ. Σαμαρά για "τους μετανάστες που έχουν γεμίσει τα νηπιαγωγεία", ή του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ρωτούσε "πόσο επιβαρύνεται ο ετήσιος προϋπολογισμός των υπουργείων εξαιτίας των επιχειρήσεων διάσωσης".

capital.gr