ΝΔ: Έθαψαν το Ε.Σ.Υ. 3 μέτρα κάτω από τη γη
01/09/2016 16:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Έθαψαν το Ε.Σ.Υ. 3 μέτρα κάτω από τη γη

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι ούτε εθνικό ούτε σύστημα. Αποσαρθρώθηκε και καταρρέει – μαζί με το μύθο της κοινωνικής ευαισθησίας – με αποτέλεσμα κάθε μέρα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Τα στοιχεία που δίνει η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) απεικονίζουν δραματικές καταστάσεις, αβάστακτη ταλαιπωρία και προπάντων σοβαρούς κινδύνους για όσους έχουν ανάγκη περίθαλψης. Αποδεικνύουν πως έθαψαν το Ε.Σ.Υ. “3 μέτρα κάτω από τη γη”, όπως έλεγε ο κ. Πολάκης ότι θα κάνει στους δημοσιογράφους.

Ελλείψεις προσωπικού κάτω από το όριο ασφαλείας, ελλείψεις υγειονομικού υλικού, φαρμάκων και ασθενοφόρων, ασθενείς που αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους, κλειστά χειρουργεία, κλειστές Μ.Ε.Θ., κλινικές που υπολειτουργούν, εργαστήρια που λειτουργούν με “δανεικό προσωπικό”, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά σε 50 δημόσια νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι Υπουργοί και τα κόμματα που συγκυβερνούν οφείλουν να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι υπόλογοι και για την ταλαιπωρία των ασθενών και για τους κινδύνους που αφορούν την ίδια τη ζωή τους.

Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο».