ΝΔ εναντίον κυβέρνησης: Οταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάχτυλο
08/11/2016 20:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ εναντίον κυβέρνησης: Οταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάχτυλο

Σκληρή απάντηση στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για τη στάση της ΝΔ στο θέμα του ΕΣΡ εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία για να ελέγξεις την ενημέρωση, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάχτυλο» και καλώντας την κυβέρνηση να επιστρέψει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ για να συγκροτηθεί ένα σώμα που δεν θα είναι «υποχείριο» της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση, αντί να εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση ευθύνης που επιδεικνύει στο θέμα της συγκρότησης του Ε.Σ.Ρ., καλά θα κάνει να ζητήσει μια μεγάλη συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα δεινά που του έχει προκαλέσει και να ψελλίσει, έστω και με καθυστέρηση, μισή κουβέντα για τις σχέσεις της με τον ειδικό δικηγόρο των Panama Papers και των offshore κ. Αρτεμίου.

Οταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία για να ελέγξεις την ενημέρωση, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάχτυλο. Οταν νομοθετείς με αντισυνταγματικό τρόπο, όταν διενεργείς έναν διαγωνισμό - παρωδία με στόχο να χτίσεις μια φιλική μιντιακή ολιγαρχία και όταν αποπειράσαι να κλείσεις κανάλια με μια κατάπτυστη νυχτερινή (ν)τροπολογία την οποία αποσύρεις κακήν κακώς, δεν μπορείς να μιλάς για νομιμότητα.

Το ποιος προκάλεσε την ανομία και ποιος δημιούργησε το χάος, το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οι Ελληνες μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο,τι όμως και να κάνουν, μια είναι πλέον η πραγματικότητα.

Μέσα στο αδιέξοδό τους, επιχειρούν και πάλι να παρακάμψουν το Ε.Σ.Ρ. Αν τους αδικούμε, μπορούν να το αποδείξουν.

Ας επιστρέψουν τις αρμοδιότητες στο Ε.Σ.Ρ., όπως ορίζουν το Σύνταγμα και το ΣτΕ, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ισχυρό και πραγματικά ανεξάρτητο Ε.Σ.Ρ. που δεν θα είναι υποχείριο της Κυβέρνησης.

Οι τακτικισμοί και τα φθηνά επικοινωνιακά “μερεμέτια” τους δεν ξεγελούν πια κανέναν».

imerisia.gr