ΝΔ: Eκτεθειμένος ο πρωθυπουργός για τις επαφές Παππά στη Βενεζουέλα
30/07/2017 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Eκτεθειμένος ο πρωθυπουργός για τις επαφές Παππά στη Βενεζουέλα

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία μετά τις αποκαλύψεις δημοσιεύματος του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής" για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Βενεζουέλα.

Όπως καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός είναι πολλαπλά εκτεθειμένος για τις κρυφές επαφές στελεχών της κυβέρνησής του και τα μυστικά ταξίδια τους σε Βενεζουέλα και Μόσχα.

Κλείνοντας η Νέα Δημοκρατία απαιτεί από τον Α. Τσίπρα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής γιανα απαντήσει στα δεκάδες ερωτήματα και τον πραγματικό σκοπό των μυστικών ταξιδιών των κ.Παππάκαι Αρτεμίου στη Βενεζουέλα - πράγμα που δεν έχει κάνει ακόμη παρά τη σωρεία των αποκαλύψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

"Μετά και το σημερινό δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής”, ο κ. Τσίπρας είναι πολλαπλά εκτεθειμένος για τα μυστικά ταξίδια του κ. Παππά στη Βενεζουέλα, παρέα με τον ειδικό των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου.

Αρκετούς μήνες μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της εφημερίδας για τη σχέση του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου, δεν έχουν απαντηθεί τα δεκάδες ερωτήματα που έθεσε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις σχέσεις τους και τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού τους στη Βενεζουέλα, τον Αύγουστο του 2013.

Σήμερα, μαθαίνουμε κάτι ακόμη πιο σοβαρό.

Οι κ. Τσίπρας και Παππάς, τον Ιούλιο του 2013, δηλαδή ένα μήνα πριν το ταξίδι των κ. Παππά και Αρτεμίου, βρέθηκαν στη Μόσχα και συζήτησαν την πιθανότητα παροχής βοήθειας από τη Βενεζουέλα στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να συμπληρώσει τα όσα έχουν υποστηρίξει τις τελευταίες ημέρες οι κ. Λαφαζάνης, Στρατούλης και Βαρουφάκης και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα, που δεν μπορεί να κρύβεται άλλο.

Έχει υποχρέωση να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες, που πληρώνουν το μάρμαρο των πολιτικών επιλογών του και της παροιμιώδους ανικανότητας του.

Πρέπει, σήμερα κιόλας, να δεχθεί την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και να απαντήσει στα δεκάδες ερωτήματα και τον πραγματικό σκοπό των μυστικών ταξιδιών των κ. Παππά και Αρτεμίου στη Βενεζουέλα".

Να απαντήσει ξεκάθαρα τι διαπραγματευόταν με τον Σόιμπλε

Με νεότερη ανακοίνωση της, η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται στις σημερινές αποκαλύψεις Βαρουφάκη στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Για μια ακόμη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις για τα πραγματικά του σχέδια και τη μεθόδευση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Τα 7 sms των κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τα πραγματικά σχέδιά του και τη μεθόδευση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη την οποία διαπραγματευόταν με τον κ. Σόιμπλε.

Οι νέες αποκαλύψεις καθιστούν επιβεβλημένη την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία.

Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Να ξέρει, τέλος, ο κ Τσίπρας ότι αντί για το "τάιμ άουτ" που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού".

Αμήχανη απάντηση από Μαξίμου - αρνείται εξεταστική

Για ματαιοπονία κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού μετά τις νέες αποκαλύψεις, αρνούμενο εμμέσως τα αιτήματα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

Από τη μέρα που έκλεισε η συμφωνία για χρέος - αξιολόγηση, η ΝΔ ζητάει κάθε βδομάδα και μια καινούργια εξεταστική. Χωρίς πολιτικό αφήγημα, προσπαθεί να το εφεύρει - ματαιοπονούν.

Συνιστούμε ξεκούραση και αναστοχασμό, μήπως και δουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

capital.gr