ΝΔ: Εξευτελιστική επιστολή συγγνώμης από Τσακαλώτο για το ξεπάγωμα των μέτρων
23/01/2017 22:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Εξευτελιστική επιστολή συγγνώμης από Τσακαλώτο για το ξεπάγωμα των μέτρων

Δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση του ESM η Νέα Δημοκρατία και πέρασε στην αντεπίθεση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με δική της ανακοίνωση κατηγορεί για θράσος και υποκρισία την κυβέρνηση και κάνει λόγο για εξευτελιστική επιστολή συγγνώμης του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Τονίζει επίσης ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ναρκοθετήσει την πορεία της χώρας και ότι πανηγυρίζει για τη συνεχή λιτότητα που επιβάλει στον ελληνικό λαό.

H ανακοίνωση της ΝΔ:

«Το θράσος και η υποκρισία της Κυβέρνησης συνεχίζονται.

Για να «ξεπαγώσουν» σήμερα τα μέτρα για το χρέος από τον E.S.M., ο αφοσιωμένος στο Μνημόνιο Υπουργός κ. Τσακαλώτος, απέστειλε μια εξευτελιστική επιστολή συγγνώμης, ότι δεν θα ξαναδώσει κανένα εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει ναρκοθετήσει την πορεία της χώρας, συμφωνώντας για πολλά χρόνια σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π., που είναι αδύνατο να υλοποιηθούν.

Πόσες φορές ακόμη θα βγάλουν ανακοινώσεις πανηγυρισμών για τη συνεχή λιτότητα χωρίς αντίκρισμα, που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό;».

Μαξίμου: Η απόφαση του ESM εξανεμίζει και το τελευταίο φύλλο συκής της ΝΔ και του Μητσοτάκη

Λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση είχε υποδεχτεί με πανηγυρικό τρόπο υποδέχτηκε την απόφαση του ESM να εγκρίνει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος. Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας για καταστροφολογία.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η απόφαση του ESM εξανεμίζει και το τελευταίο φύλλο συκής που είχε μείνει στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αντίθεση με τις προσδοκίες αλλά και την ακατάσχετη καταστροφολογία τους, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ενέκρινε σήμερα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, τα οποία θα μειώσουν το δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2060.

Ανταλλαγή ομολόγων

Swaps Επιτοκίων

Προσαρμογή χρηματοδότησης

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προ ενός μηνός αρνήθηκε τη στήριξη σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους με την εφάπαξ 13η σύνταξη, μετά τις αντιδράσεις από τους πλέον ακραίους κύκλους των δανειστών, αν και αρχικά είχε δηλώσει επισήμως πως θα την ψηφίσει, είναι βαρύτατα εκτεθειμένος.

Κατέρρευσε το έωλο επιχείρημά του πως η «μονομερής ενέργεια» της κυβέρνησης θα θέσει σε κίνδυνο την ελάφρυνση του χρέους, την οποία βέβαια νωρίτερα χλεύαζε ως ήσσονος σημασίας.

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο άβολες διαπιστώσεις. Και η στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους δόθηκε από την κυβέρνηση και η απομείωση του χρέους προχωρά κανονικά.

Αυτό που έμεινε στον κ. Μητσοτάκη είναι τα διαπιστευτήρια υποταγής που πρόθυμα κατέθεσε».

Πηγή: eleftherostypos.gr