ΝΔ: Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυρία Γεροβασίλη
31/12/2016 15:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυρία Γεροβασίλη

Την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη από το βουλευτικό αξίωμα ζητά η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το οποίο υποστηρίζει ότι όταν εξελέγη, το 2012, βουλευτής ήταν μέτοχος σε εταιρεία που είχε συναλλαγές με το δημόσιο.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "η κα Γεροβασίλη την τριετία 2012 - 2015, όπως η ίδια παραδέχεται, ήταν ταυτοχρόνως βουλευτής και μέτοχος της εταιρίας "Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ - Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.". Εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες στον ιατρικό τομέα και είχε ως πελάτη της το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο νοσοκομείο της 'Αρτας".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Γεροβασίλη είναι "βαρύτατα εκτεθειμένη" καθώς "γνωρίζει ότι η ιδιότητα του μετόχου σε εταιρία η οποία έχει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα όπως προβλέπει με σαφή τρόπο το Σύνταγμα".

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται επίσης ότι η κυρία Γεροβασίλη "δεν πρέπει να ελπίζει ότι αυτή η προκλητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά θα περάσει χωρίς επιπτώσεις".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

"Η κυρία Γεροβασίλη την τριετία 2012 - 2015, όπως η ίδια παραδέχεται, ήταν ταυτοχρόνως βουλευτής και μέτοχος της εταιρίας "Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ - Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.”.

Εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες στον ιατρικό τομέα και είχε ως πελάτη της το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο νοσοκομείο της Άρτας.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυρία Γεροβασίλη είναι βουλευτής στο νομό της Άρτας.

Η κυρία Γεροβασίλη γνωρίζει ότι η ιδιότητα του μετόχου σε εταιρία η οποία έχει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα όπως προβλέπει με σαφή τρόπο το Σύνταγμα.

Επομένως είναι βαρύτατα εκτεθειμένη.

Οφείλει να αναζητήσει κάποια ίχνη ευθιξίας, να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραιτηθεί από την βουλευτική ιδιότητα.

Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί είναι απολύτως εθισμένη στο ψέμα και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού που ήταν η αποστολή που υπηρέτησε ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος όλο αυτό το διάστημα.

Δεν πρέπει, όμως, να ελπίζει ότι αυτή η προκλητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά θα περάσει χωρίς επιπτώσεις".

Ο. Γεροβασίλη: Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη

Η κ. Γεροβασίλη σε δήλωσή της υποστηρίζει ότι: "Η Ιατρική δεν είναι εργολαβία. Κανένα ασυμβίβαστο μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας και της άσκησης της ιατρικής, ατομικά ή ως μέλος εταιρείας, δεν υπάρχει".

Οι υποτιθέμενες -όπως αναφέρει -"συναλλαγές" με το Δημόσιο, δηλαδή οι Συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, αφορούν παροχή υπηρεσίας -εφόσον ζητηθεί- προς τους ασφαλισμένους πολίτες και όχι προς το Δημόσιο.

Προαναγγέλλει μάλιστα προσφυγή στη Δικαιοσύνη

capital.gr