ΝΔ: Άλλο 2008, άλλο 2018
23/01/2018 20:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Άλλο 2008, άλλο 2018

Άμεση είναι η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στη νέα επιχείρηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων να…θολώσει το τοπίο των εσωτερικών της αντιφάσεων στην κρίσιμη ατζέντα του ονοματολογικού των Σκοπίων.

"Οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018. Ας μας πει το Μαξίμου ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του. Και εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των Υπουργών σας της Κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται το εξής απόσπασμα: "υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα "εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”. Καλή ανάγνωση", τόνισε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η τοποθέτηση της οδού Πειραιώς ήρθε ως απάντηση σε σχόλιο του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Αυτό απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και επικαλούμενο τηλεοπτικό ρεπορτάζ της περιόδου Καραμανλή σύμφωνα με το οποίο, η κ. Μπακογιάννη ως υπουργός Εξωτερικών, χαρακτήριζε αποδεκτή την ονομασία Νέα Μακεδονία, ρωτά: "Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση που εκφράζει στο ακόλουθο βίντεο η τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη για την ονομασία της ΠΓΔΜ;".

capital.gr