ΝΔ: Αγχωμένος ο Α. Τσίπρας -Εκλογές το 2018 με εμφατική νίκη της ΝΔ
14/11/2017 22:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Αγχωμένος ο Α. Τσίπρας -Εκλογές το 2018 με εμφατική νίκη της ΝΔ

Την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει εμφατικά τις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν εκφράζουν ανώτατες πηγές της γαλάζιας παράταξης. Χαρακτηριστικό ήταν το κλίμα που μετέφεραν από τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, σημειώνοντας πως από τα πρώτα ερωτήματα που τίθενται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πότε θα στηθούν κάλπες στη χώρα μας, χωρίς να αμφιβάλλουν για τον νικητή. Δηλαδή, τη Νέα Δημοκρατία.

"Υπάρχει πίστη και αντίληψη για το τι θα γίνει εφόσον γίνουν εκλογές. Ουδείς έχει πει στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Πιστεύουμε πάντα πως όσο πιο γρήγορα υπάρξει προσφυγή στην κάλπη, τόσο το καλύτερο θα είναι για τη χώρα. Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού υποδηλώνει μεγάλο άγχος. Αδικαιολόγητο για κάποιον που πιστεύει ότι οι εκλογές είναι μακριά", τόνισε χαρακτηριστικά, στο Στρασβούργο, ανώτατη πηγή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στον απόηχο της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη προς τους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πηγές της γαλάζιας παράταξης τονίζουν πως η συζήτηση που ακολούθησε ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκε περίπου 15 ερωτήσεις από τους παρόντες ευρωβουλευτές, με τη θεματολογία να ξεκινά από τις μεταρρυθμίσεις και να φτάνει μέχρι το προσφυγικό και τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανώτατη πηγή της Νέας Δημοκρατίας, εστιάζοντας στα των μεταρρυθμίσεων και στην επόμενη ημέρα του προγράμματος, ξεκαθάρισε πως "καθαρή έξοδος" από το πρόγραμμα, σύμφωνα και με το αφήγημα Τσίπρα, δεν υπάρχει, αλλιώς ο πρωθυπουργός και η συγκυβέρνηση δε θα είχαν προνομοθετήσει μέτρα.

"Πρέπει να υπάρχει μεταρρυθμιστικό σχέδιο για μετά το 2018. Εάν κάποιοι πιστεύουν πως με μαγικό τρόπο θα σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις και θα γυρίσουμε στα παλιά είναι βαθιά νυχτωμένοι. Οι αγορές είναι πιο αυστηρές από την τρόικα", επεσήμανε.

"Τα νέα μέτρα υποδηλώνουν πως…καθαρή έξοδος επί της ουσίας δεν υφίσταται. Σε κάθε περίπτωση δε μπορεί να συγχωρεθεί μεταρρυθμιστική αδράνεια. 1,5% ανάπτυξη για εφέτος, μετά από δύο χρόνια ύφεσης δεν είναι λόγος για πανηγύρια, αλλά για κλάματα", πρόσθεσε και επεσήμανε πως το 3,5% των πλεονασμάτων για πέντε χρόνια είναι η τιμωρία της χώρας για αφερεγγυότητας του κ. Τσίπρα.

Στα του εσωτερικού σκηνικού, οι ίδιες ανώτατες πηγές έβαλαν κατά της συγκυβέρνησης για την απόρριψη της γαλάζιας τροπολογίας για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ. "Η υπόθεση Κουφοντίνα είναι γνωστή. Προκαλεί έντονη και εύλογη ανησυχία…Θα θέλαμε η κυβέρνηση να έχει τα κότσια να θέσει την τροπολογία μας σε ονομαστική ψηφοφορία…Είναι μία τροπολογία απαραίτητη, αλλά και επίκαιρη. Φαίνεται πώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις εκλεκτικές σχέσεις με ένα σύστημα που ηρωοποιεί την εγχώρια τρομοκρατία", τόνισαν.

capital.gr