ΝΔ: Αδιανόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης
15/09/2016 13:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Αδιανόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για τις αδιανόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει αδιανόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις και η πολιτικοποίηση συγκεκριμένων υποθέσεων από κυβερνητικά στελέχη, όπως περίτρανα απεδείχθη και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δημιουργούν μια ζοφερή και αποπνικτική ατμόσφαιρα παρασκηνίου και απροκάλυπτων κυβερνητικών πιέσεων και μεθοδεύσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης που δεν αρμόζει και δεν τιμά ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση προστίθεται πλέον και η χθεσινή απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου σε βάρος του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ισιδώρου Ντογιάκου, με την οποία ουσιαστικά λίγες ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Εισαγγελίας Εφετών, τίθεται εκτός μάχης, μετά από έφεση που άσκησε ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος. Η πολιτική σκοπιμότητα είναι ολοφάνερη. Δεν κρύβεται.

Ένα πρωτοφανές "μαγείρεμα" που αποκαλύπτει τη νοσηρή αντίληψη που έχει η Κυβέρνηση για την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης.

Η κυβερνητική σκοπιμότητα δεν κρύβεται».