Nα μη μείνει ατιμώρητη η μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική απάτη
13/07/2017 09:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Nα μη μείνει ατιμώρητη η μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική απάτη

O Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζοντας το μαρτύριο της σταγόνας επιμένει να αποκαλύπτει πτυχές του σχεδίου Β, της συνωμοσίας της αριστεράς που θα έβγαζε την Ελλάδα από το ευρώ. Χθες μας είπε ότι το σχέδιο ήταν γνωστό στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή Τσίπρες, Παππάδες κ.λπ. από το 2012. Επομένως η… σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είχε παρελθόν, είχαν από τότε λοιπόν αποφασίσει ότι θα έκαναν την Ελλάδα… Βενεζουέλα.

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις του Βαρουφάκη, αντί να κινήσουν διαδικασίες στη Βουλή, αντί να κινητοποιήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αντί να υπάρξουν ακόμη και αυτεπάγγελτες παρεμβάσεις δικαστών, καθώς η χώρα έχασε 80 με 100 δις ευρώ, αντιμετωπίζονται ελαφρά τη καρδία. Οι λόγοι είναι τρεις:

1.Ο πρώτος είναι ότι η κυβέρνηση έχει περάσει στην κοινή γνώμη την άποψη ότι πρόκειται για… παρελθόν. Ότι είναι νεανικές αμαρτίες ή ανησυχίες τις οποίες ξεπέρασαν και προσαρμόστηκαν στην πραγματικότητα. Βολική επικοινωνιακή τακτική καθώς έτσι ξεχνάμε το γεγονός ότι χάθηκαν τόσα δις ευρώ και τόσο πολύτιμος χρόνος.

2.Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο κόσμος αδιαφορεί. Δείγμα της πολιτικής αποχαύνωσης, του σανού που έχει φάει τόσο καιρό και που συνεχίζει να τρώει μια μεγάλη μερίδα. Τους λες ότι χάθηκαν 100 δις και η χώρα έχει ακόμη capital controls επειδή 10 τρελοί ήθελαν να διαλύσουν τη χώρα και οι πολίτες λένε «δεν πειράζει, πάμε διακοπές τώρα». Όχι, δεν είναι έτσι. Κάποιος πρέπει να πληρώσει επιτέλους και κάποτε ο κόσμος δεν πρέπει να είναι υπνωτισμένος από τις παπάτζες του Τσίπρα που φέρνει την ανάπτυξη δύο χρόνια τώρα.

3.Ο τρίτος λόγος είναι ότι είτε σκόπιμα, είτε ακούσια ο Βαρουφάκης έχει περάσει στη χορεία των… γραφικών. Ο κόσμος τον αντιμετωπίζει όπως οι χωριάτες αντιμετωπίζουν τον τρελό του χωριού. Πόσο βολικό για την κυβέρνηση να είναι ο Γιάνης ο τρελός του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς. Αλλά και πόσο βολικό για τον ίδιον να μην ασχολείται ο κόσμος με τον γραφικό.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν πρέπει η υπόθεση αυτή να χαθεί στη λήθη της ιστορίας. Είναι η μεγαλύτερη οικονομική απάτη που έγινε ποτέ και κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει. Όχι μόνο για τα χρήματα που χάθηκαν στην οικονομία. Αλλά και για τα χρήματα που έβγαλαν κάποιοι μυημένοι στο κόλπο από χρηματιστηριακά, νομισματικά και άλλα παιχνίδια. Άραγε δεν θα υπάρξει κατηγορία για τα παιχνίδια με τα ομόλογα, με το ευρώ, με το ΧΑ από τον Ιανουάριο μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015; Κι αν υπήρξαν τέτοιοι κερδισμένοι μήπως πρέπει να τους μάθουμε κι εμείς;

Επίσης, δεν θα πρέπει κάποτε να μάθουμε πώς οι ελληνικές τράπεζες κατέρρευσαν και πώς το δημόσιο έχασε καμιά 30αριά δις ευρώ;

Αυτά είναι τα δικαστικά – οικονομικά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων. Υπάρχουν όμως και τα πολιτικά που πρέπει να πέσουν στο τραπέζι. Να απαντηθεί δηλαδή πώς ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά με παρακρατικές μεθόδους, με παραδικαστικά κυκλώματα, με συμμορίες που παρακολουθούν τηλεφωνικές συνομιλίες, με βαλιτσάκια που κυκλοφορούν στους δρόμους. Διότι δεν είναι απλά μια κωλοτούμπα που έγινε και ο αφορισμός του Βαρουφάκη. Δεν είναι ότι υπέγραψαν δύο μνημόνια και πάνε και για τρίτο. Αυτός είναι πολιτικός χαμαιλεοντισμός. Είναι ότι η Ελλάδα ζει σε μια… δημοκρατική Χούντα που δεν έχει προηγούμενο. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Είτε με το να πάνε φυλακή είτε με το να εκδιωχθούν από το λαό.