Ν.Καραθανασόπουλος: Αν υπήρχε σχέδιο, αυτό ήταν μόνον στα χαρτιά
30/07/2018 14:46
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ν.Καραθανασόπουλος: Αν υπήρχε σχέδιο, αυτό ήταν μόνον στα χαρτιά

Τις ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την τραγωδία στην ανατολική Αττική επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

Ο κ. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι αν υπήρχε σχέδιο, αυτό ήταν μόνο στα χαρτιά και όχι πάνω στα πραγματικά δεδομένα και γεγονότα. Όπως ανέφερε, το έγγραφο της Πολιτικής Γραμματείας προς τη Δασική Υπηρεσία για την προετοιμασία της ενόψει καλοκαιριού δόθηκε στις 25 Μαΐου, δηλαδή 20 ημέρες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι ευθύνες υπάρχουν σε δύο επίπεδα. Τα ζητήματα που αφορούν την αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία δεν προχωρούν στη χώρα μας εδώ και χρόνια, είναι πρόβλημα διαχρονικό και αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό, τις υποδομές, τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα των αρμόδιων υπηρεσιών.

Τέλος, ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν περάσει δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα με δισεκατομμύρια ευρώ, τα έργα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την προστασία της ζωής έχουν πάει στις καλένδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ