Ν.Δ: Σε πολιτική τρικυμία η Κυβέρνηση για την αξιολόγηση - Μελετήστε την πρόταση μας
18/08/2017 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ν.Δ: Σε πολιτική τρικυμία η Κυβέρνηση για την αξιολόγηση - Μελετήστε την πρόταση μας

"Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη πολιτική τρικυμία" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ εστιάζοντας την κριτική της στην κυβερνητική "σύγχυση στο ζήτημα της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων".

Σύμφωνα με την Οδό Πειραιώς, η Κυβέρνηση "Προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την ανευθυνότητα της τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως Κυβέρνηση.

Δημοσιεύματα, αναδεικνύουν την πλήρη αποτυχία και τη σύγχυσή της στο ζήτημα της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ένα κομβικό ζήτημα που αποτέλεσε την κορωνίδα του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση το συνέδεσε ψευδώς με τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Τώρα, έρχεται αντιμέτωπη με τα ίδια της τα ψέματα".

Στο ίδιο πλαίσιο, το Μοσχάτο, αντιπαραβάλλει τη θέση "της Νέας Δημοκρατίας για τη σημασία της αξιολόγησης των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης στη βάση συγκεκριμένων στόχων με αντικειμενικές διαδικασίες, είναι γνωστή σε όλους.

Παρουσιάστηκε, μάλιστα, συνοπτικά πριν λίγες ημέρες από τον Πρόεδρό της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανέδειξε την πραγματική αξία της αξιολόγησης στην οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού Κράτους".

Και εξηγεί:

"Μια πρόταση που εστιάζει στη μισθολογική και βαθμολογική επιβράβευση των ικανών και εργατικών υπαλλήλων, που επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Μια πρόταση που θεσμοθετεί το ατομικό πλάνο ανάπτυξης των αδύναμων υπαλλήλων, με έμφαση στην επιμόρφωσή τους, για να μη μένει κανείς πίσω.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να μελετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να σταματήσει να πελαγοδρομεί ανάμεσα στην ιδεοληψία και την ανικανότητά της".

Η πρόταση του Κ Μητσοτάκη για την αξιολόγηση

capital.gr