Ν. Βούτσης: Μέσα από την Βουλή οι εξελίξεις στο "Μακεδονικό"
18/01/2018 15:16
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ν. Βούτσης: Μέσα από την Βουλή οι εξελίξεις στο "Μακεδονικό"

Οι εξελίξεις στο λεγόμενο "μακεδονικό" θα περάσουν μέσα από το Κοινοβούλιο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στο περιθώριο της ετήσιας γιορτής κοπής της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών. Παράλληλα ο ίδιος τάσσεται κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Η αναφορά Βούτση ερμηνεύεται από κοινοβουλευτικούς κύκλους ότι είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να αναζητήσει λύση μέσω αυξημένης πλειοψηφίας 180 βουλευτών για το θέμα του ονόματος, γεγονός που εκτιμάται ότι θα απελευθερώσει βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, και πέρα από τις "κομματικές γραμμές".

Το "μακεδονικό" θα έχει επίκεντρο τη Βουλή και εκεί θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις, ήταν η ακριβής διατύπωση του ΠτΒ. Σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν θα φθάσουμε μέχρι τον Ιούνιο, είπε ότι μπορεί να έχουμε εξελίξεις πιο γρήγορα.

Ο συσχετισμός στη γείτονα έχει αλλάξει προς το καλύτερο, εκτίμησε ο κ. Βούτσης. Και τόνισε ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας να εμφανίζονται αναχώματα στη ΠΓΔΜ για να μην υπάρξει λύση. "Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να έχει τέτοια αναχώματα", επισήμανε.

capital.gr