Ν. Ανδρουλάκης: Oι δυο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν φυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα
19/04/2018 11:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ν. Ανδρουλάκης: Oι δυο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν φυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα

Τις «αγωνίες» του ελληνικού λαού για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και για την παράνομη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών μετέφερε χτες στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.

Στη σχετική συζήτηση τόνισε ότι «οι δυο αυτοί Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν φυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα, κάτι που επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που μιλάμε για το μεταναστευτικό».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «το ζήτημα δεν είναι διμερές, αλλά μια συμπεριφορά που αγγίζει συνολικά τις ευρωτουρκικές σχέσεις». Ανέφερε δε την περίπτωση του γερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, όπως και τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, και βέβαια η παρεμπόδιση γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Εκλέχθηκα από τον Ελληνικό λαό για να τον εκπροσωπώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είμαι υποχρεωμένος να σας μεταφέρω τις αγωνίες τους», είπε, καταλήγοντας με τα ερωτήματα:

«Τι είναι έτοιμη να πράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;

Τι είναι έτοιμη να πράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να σταματήσει η παράνομη κράτησή των 2 στρατιωτών και η άδικη περιπέτεια που βιώνουν;»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ