Μύλος το ΚΙΝΑΛ από τις δηλώσεις Μαλέλη
28/12/2018 18:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μύλος το ΚΙΝΑΛ από τις δηλώσεις Μαλέλη

Σε κατάσταση...νευρικής κρίσης βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, μετά τις δηλώσεις του γραμματέα Επικοινωνίας, Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη δε θα συνεργαστεί με μία κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, ακόμα κι αν αυτή δεν έχει αυτοδυναμία.

Οι αναφορές Μαλέλη προκαλούν αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, τη στιγμή που η τοποθέτηση του γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής βρήκε...ευήκοα ώτα στο εσωτερικό της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως φαίνεται από το σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.

"Δε θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, δε θα συνεργαστούμε με μία κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία”, ήταν η χθεσινή χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μαλέλη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μέσω σημερινής του τοποθέτησης, έσπευσε να κρατήσει σαφέστατες αποστάσεις.

"Εάν η θέση μας ότι εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή την νομή αξιωμάτων χωρίς πολιτικές και προγραμματικές προϋποθέσεις δεν θα γίνουμε και με αυτή την έννοια δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση, ενοχλεί ή χαλάει τα σχέδια σε κάποιους είναι δικό τους πρόβλημα. Κανείς δε θα αποφασίσει προκαταβολικά ούτε και μπορεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ψευδεπίγραφα διλήμματα. Με ερμηνείες και παρερμηνείες επιμέρους αποσπασματικών αναφορών των θέσεων μας δεν θα καταφέρουν να αλλοιώσουν το μήνυμα μας που είναι σταθερό, διαυγές αλλά και αδιαπραγμάτευτο”, ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

"Η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν χωράει στα δήθεν μέτωπα που επιχειρούν να την εντάξουν. Ούτε σε μέτωπα δήθεν προοδευτικά με το ΣΥΡΙΖΑ που τίποτα προοδευτικό δεν έχει να επιδείξει ούτε ως αντιπολίτευση , ούτε ως κυβέρνηση αλλά ούτε και σε μέτωπα δήθεν συστημικής κανονικότητας με τη ΝΔ που κάθε μέρα και περισσότερο επιβεβαιώνει πόσο βαθιά συντηρητική παραμένει. Είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό και από τους δύο. Δείχνουμε ένα άλλο δρόμο στους Έλληνες πολίτες. Το δρόμο της πολιτικής σταθερότητας με ευρεία πολιτική συνεννόηση και ανάληψης ευθυνών από όλους για να δώσουμε, επιτέλους, πραγματική ελπίδα και προοπτική για το αύριο. Με ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την Ελλάδα που ήδη έχουμε παρουσιάσει”, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, έσπευσε να...χαιρετήσει τις απόψεις Μαλέλη. "Καλωσορίζω κάθε άποψη -και αυτή του κ. Μαλέλη- που αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Δ.Ν.Τ. Ο τόπος χρειάζεται σταθερή μακροχρόνια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση”, υποστήριξε ο κ. Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "News 27/7”.

Μαλέλης: Νεοφιλεύθερος ο Μητσοτάκης, μη προοδευτικός και ο ΣΥΡΙΖΑ

"Κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν. Το ότι είναι νεοφιλελεύθερος ο Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι είναι προοδευτικοί αυτοί", ανέφερε σε tweet του, σε μια μερική αναδίπλωσή του σήμερα, ο Στ. Μαλέλης.

"Η προοδευτική διακυβέρνηση περνά μόνο μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής. Η πόλωση που καλλιεργούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδο", προσθέτει.

Ο κ. Μαλέλης σημειώνει ότι τις συνεργασίες θα τις καθορίσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του και καταλήγει λέγοντας "τέλος σε αυτή τη συζήτηση που καλλιεργούν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που αγωνιούν μόνο για τα ποσοστά τους και όχι για την υπέρβαση της κρίσης".

Κυβερνητικές πηγές: Μέσα σε 24 ώρες το ΚΙΝΑΛ μάζεψε τον Σ. Μαλέλη

Στον απόηχο των διευκρινιστικών δηλώσεων του γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτη Μαλέλη, οι οποίες ήρθαν για να…κόψουν τον αέρα του ΣΥΡΙΖΑ, που πίσω από αυτές έβλεπε να ανοίγει χαραμάδα ενδεχόμενης μελλοντικής συνεργασίας, το Μέγαρο Μαξίμου τοποθετήθηκε, μέσω πηγών του.

"Χρειάστηκαν λιγότερες από 24 ώρες για να μαζέψει άρον άρον η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τον υπεύθυνο επικοινωνίας του, κ. Μαλέλη, επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση ότι θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές με μοναδικό στόχο να είναι χρήσιμοι στις προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη να επανέλθει η πιο σκληρή Δεξιά στην εξουσία. Μόνο που ο ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει τη χάρη" σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Πηγή:capital.gr