Μπούμερανγκ στον Τσίπρα γύρισε η λάσπη κατά του Στουρνάρα
21/07/2016 19:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπούμερανγκ στον Τσίπρα γύρισε η λάσπη κατά του Στουρνάρα

To «βρόμικο» παιχνίδι κατά των πολιτικών της αντιπάλων, συνεχίζεται από την κυβέρνηση. Για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο ο Γιάννης Στουρνάρας. Προφανώς ενοχλήθηκαν σφόδρα από το γεγονός ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες ο διοικητής της ΤτΕ «άδειασε» τον πρωθυπουργό ο οποίος είχε πει ψέματα για τα capital controls. Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνέντευξή του ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο διοικητής του είχε πει να επιβληθούν τα capital controls από τον Φεβρουάριο του 2015.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός αποκρύπτει το γεγονός ότι η λεβέντικη διαπραγμάτευση του φίλου του Βαρουφάκη (τον οποίο τώρα έχει ξεχάσει) ήταν αυτή που έφερε και τις κλειστές τράπεζες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αποφασίσει να απαντά στις προκλήσεις κάτι που έκανε θυμίζοντας ότι το έγκλημα της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα έφερε και τα capital controls.

Αυτή η πρωτοφανής στα χρονικά σφαλιάρα διοικητή κεντρικής τράπεζας στον πρωθυπουργό, πόνεσε πολύ, οπότε στο Μαξίμου αποφάσισαν να απαντήσουν με τα γνωστά κόλπα που έχουν μάθει καλά την περίοδο της «νεοσταλινικής» φάσης που περνούσαν ως μέλη του 15μελούς. Λάσπη στον ανεμιστήρα κι όπου πέσει, ό,τι μείνει καλό θα είναι. Η τακτική που σπουδάζουν στα νεανικά τους χρόνια και τώρα που έγιναν κυβέρνηση την εφαρμόζουν με πολύ μεγάλη προσήλωση. Άλλωστε, τώρα μπορούν να πάρουν μαθήματα και από τον Ταγίπ Ερντογάν. Μόνο ο Τσίπρας και ο Σουλτάνος κλείνουν κανάλια, μόνο ο Αλέξης και ο «κουμπάρος» ελέγχουν τη δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης. Μόνο ο έλληνας πρωθυπουργός και ο τούρκος πρόεδρος (άντε και ο Μαδούρο) στήνουν δολοπλοκίες ενάντια σε όσους δεν είναι αρεστοί.

Κάποιος ονόματι Βασιλειάδης, γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς η οποία βεβαίως είναι ανύπαρκτη, ενεχειρίασε σε γνωστούς «αριστερούς» διαύλους, μια απόφαση που λέει ότι ο Γ. Στουρνάρας αύξησε τον μισθό του πρώην Προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χρήστου Σκλαβούνη. Συγκεκριμένα δημοσίευσαν απόφαση που λέει ότι του δόθηκε αύξηση 75.000 το χρόνο και από 100.000 έφτασε τις 175 χιλιάδες ευρώ.

Ο σκοπός της διαρροής προφανής. Να εμπλέξουν τον Στουρνάρα και βεβαίως και τη ΝΔ με τον Σκλαβούνη στον οποίο έγινε έρευνα προχθές αλλά χωρίς να υπάρχει καμιά κατηγορία εναντίον του.

Βεβαίως ο Βασιλειάδης και οι παπαγάλοι του δεν είπαν ότι την περίοδο που έγινε η αύξηση στο ΤΧΣ ήταν κάποιος Ολλανδός ο οποίος έμεινε μόλις ένα μήνα και σηκώθηκε κι έφυγε γιατί θεώρησε ότι ο μισθός ήταν μικρός. Το Ταμείο που ελέγχει όλες τις τράπεζες και τα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορεί να έχει για τα στελέχη χαμηλούς μισθούς γιατί κανείς δεν θα πήγαινε να βάζει την υπογραφή του.

Αλλά επειδή το ψέμα έχει και κοντά ποδάρια, στο Μαξίμου έδωσαν τη μισή αλήθεια. Δεν είπαν π.χ. ότι όταν ο Βαρουφάκης έγινε υπουργός έκοψε τις αμοιβές του ΤΧΣ, έκανε γενναία μείωση για να δείξει ότι η πρώτη φορά αριστερά κάνει οικονομία.

Ωστόσο, αμέσως μόλις ο Τσακαλώτος έγινε υπουργός οι μισθοί διπλασιάστηκαν και για του λόγου το αληθές, κορυφαίο στέλεχος του ΤΧΣ έπαιρνε μέχρι προχθές 220 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Αυτή την απόφαση του Τσακαλώτου γιατί δεν την βγάζουν; Έτσι για να δούμε ποια είναι η αλήθεια.

Η ουσία είναι μία. Τέτοιες θέσεις πρέπει να αμείβονται και κανείς δεν διαφωνεί όσο κι αν φαίνονται πολλά τα λεφτά για την Ελλάδα της κρίσης. Η αλήθεια είναι το ζήτημα και το κόλπο της λάσπης που ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχουν λοιπόν τα κότσια ας δημοσιεύσουν και την απόφαση για διπλασιασμό των μισθών από τον Τσακαλώτο ο οποίος γνωρίζει καλά ότι τέτοιες καίριες θέσεις κοστίζουν ακριβά.