Μπορεί να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες των πολιτών η ΝΔ;
07/10/2016 14:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπορεί να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες των πολιτών η ΝΔ;

Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει από μια κατάσταση που κάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ να τρέμει, ότι σε λίγο καιρό δεν θα είναι κυβέρνηση. Είναι η αίσθηση που έχει ο κόσμος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα έρθει και θα σώσει την Ελλάδα από τη λαίλαπα. Είναι αυτό που λέμε «προσδοκίες» των πολιτών μετά από μια μεγάλη καταστροφή. Ακόμη και όσοι δεν δείχνουν την πρέπουσα εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη, δείχνουν, με βάση τις δημοσκοπήσεις, ότι περιμένουν τη Νέα Δημοκρατία να φέρει κάτι καινούργιο στη χώρα, να αλλάξει τα πάντα και να διορθώσει όσα εγκλήματα έγιναν ή δεν έγιναν.

Με αυτό το σκεπτικό άλλωστε κυριάρχησε και στο πολιτικό σκηνικό ο κ. Τσίπρας. Αν και η δική του περίπτωση ήταν διαφορετική γιατί είπε απίστευτα ψέματα τα οποία τώρα πληρώνει.

Εν πάση περιπτώσει, στο μυαλό του πολίτη υπάρχει ένα φως, ότι η ΝΔ θα έρθει και θα φέρει κάτι διαφορετικό από τον εξολοθρευτή Τσίπρα. Επομένως, στο Μοσχάτο πρέπει να ετοιμάζονται για τις προκλήσεις που θα βρουν μπροστά τους, και κυρίως για τη μέγιστη: Να ικανοποιήσει την τελευταία ευκαιρία που δίνει ο λαός στο πολιτικό σύστημα μέσω της ΝΔ. Μετά... θα έρθει το χάος στο πρόσωπο λαϊκιστών τύπου Μπέπε Γκρίλο, Αρτέμη Σώρρα ή φασιστών τύπου Λεπέν, ακροδεξιών στη Γερμανία κ.λπ.

Αυτή η τελευταία ευκαιρία είναι στα χέρια του Μητσοτάκη και των στελεχών που θα κληθούν να την προασπίσουν. Ποια είναι, όμως, αυτά τα στελέχη; Με ποιους θα κυβερνήσει άραγε; Γιατί καλά είναι τα Μητρώα στελεχών για επικοινωνιακούς λόγους, όμως, ποιοι θα πάνε να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, με τους Τούρκους και τους Αλβανούς ή τους Σκοπιανούς ή με τους... μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια; Αν δούμε ποιοι βγαίνουν στα κανάλια και υπερασπίζονται την πολιτική της ΝΔ τότε απλά μπορούμε να πούμε «μία από τα ίδια» και χωρίς να έχουμε κάτι προσωπικό με κανέναν. Βλέπουμε τον Άδωνι Γεωργιάδη (ίσως τον μόνο που κάνει πραγματική αντιπολίτευση, αλλά έχει γίνει πλέον «μαϊντανός»), τον Βορίδη, την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον Βρούτση με τον Σταϊκούρα ή τον Μηταράκη. Μα καλά δεν υπάρχουν άλλα στελέχη να βγουν μπροστά; Δεν έχει αυτή η ρημάδα η δεξιά παράταξη και το δήθεν αστικό κόμμα άξιους ανθρώπους να εμφανιστούν και να παρουσιάσουν κάτι καινούργιο; Θυμάστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μπροστά τον Βαρουφάκη, τον Τσακαλώτο, τον Σταθάκη, τον Παππά που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους; Ο κόσμος όμως τους ψήφισε γιατί ήθελε καινούργια πρόσωπα και νέες ιδέες, ασχέτως αν η αριστερίλα και η καφρίλα ήταν αυτή που κυριάρχησαν.

Όμως, η ΝΔ που πιστεύει στην ελεύθερη αγορά, στην απελευθέρωση των δυνάμεων της ανάπτυξης και στην δημιουργία ενός νέου φιλελεύθερου, πατριωτικού μετώπου δεν μπορεί να βρει ικανούς ανθρώπους να υποστηρίξουν όλα αυτά που πρεσβεύει;

Μέχρι στιγμής δεν το έχουμε δει και περιμένουμε. Εκτός κι αν στη ΝΔ πιστεύουν ότι θα κυβερνήσουν εύκολα επειδή ήταν άχρηστοι οι προηγούμενοι. Όμως, τότε θα έχουν χάσει τη μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή της χώρας. Και κάτι τέτοιο θα την μετατρέψει στο νέο ΠΑΣΟΚ. Όσο δεν είναι αργά, λοιπόν, ας ανασυγκροτηθούν και ας αποφασίσουν πώς θέλουν και με ποιους να κυβερνήσουν. Η ανοχή του κόσμου και η ψήφος εμπιστοσύνης που δίνουν στον Κυριάκο οφείλεται στο ότι έχουν να επιλέξουν αυτόν ή την καταστροφή. Εδώ θυμίζει το γνωστό από παλιά «Κυριάκος ή Αλέξης» και μετά από την αθλιότητα των παπατζήδων είναι λογικό να στραφούν στη ΝΔ. Αλλά αυτό δεν αρκεί... Ας το πάρουν απόφαση.