Μπάχαλο στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ
17/04/2016 16:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπάχαλο στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ

Δυσφορία Μητσοτάκη για την τροπή των πραγμάτων

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή προσπάθεια να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία για την κεντρική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και την εκλογή των συνέδρων για το Συνέδριο του κόμματος, αφού οι κάλπες δεν στήθηκαν ποτέ εξαιτίας εσωκομματικών προστριβών με στελέχη της νεολαίας να κάνουν λόγο για "φιάσκο".

Ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Σάκης Ιωαννίδης, δήλωσε ότι αποχώρησε από το συνέδριο και μαζί του αποχώρησαν και άλλοι σύνεδροι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εκφυλισμό της διαδικασίας. «Δικαιώθηκαν οι φόβοι που είχα εκφράσει. Υπήρξε διασυρμός και το συνέδριο εξελίχθηκε σε φιάσκο. Κάποιοι για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες οδηγούν την ΟΝΝΕΔ στο γκρεμό», επισήμανε.

Πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο του κόμματος δηλώνουν τη δυσφορία του και τον έντονο προβληματισμό του για τη διαδικασία και την τροπή που πήρε.

Εξηγήσεις ζητά ο Μητσοτάκης

Tην απογοήτευσή τους για την αποτυχία διεξαγωγής εκλογών στο 10ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας), εκφράζουν σε όλους τους τόνους στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ αλλά ούτε και τα μέλη της η εικόνα συγκεκριμένων κομματικών στελεχών και πρώην στελεχών που εμποδίζουν τους νέους να εκλέξουν οι ίδιοι τους εκπροσώπους τους.

«Η νέα γενιά πρέπει να έχει τη δική της φωνή, όχι να εκπροσωπείται από 40χρονους κομματικούς παράγοντες», λένε μέλη της ΟΝΝΕΔ μετά το χθεσινό συνέδριο, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΝΔ να αποδοθούν ευθύνες.

Σύμφωνα με τους ίδιους συνεργάτες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη για την κατάσταση στη Νεολαία, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Αποτελέσματα

Μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ για τα 120 μέλη της Κ.Ε. της οργάνωσης, τους 400 αντιπροσώπους για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και τους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, με καθυστέρηση, λόγω τεχνικών προβλημάτων που υπήρξαν, και αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

e-typos.com