Μουζάλας κλαίγοντας: Όταν ανέλαβα ήξερα ότι η μετανάστευση θα με ταπεινώσει
02/03/2018 15:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μουζάλας κλαίγοντας: Όταν ανέλαβα ήξερα ότι η μετανάστευση θα με ταπεινώσει

«Είχα διάφορα γραμμένα... χέσ' τα δεν μπορώ», είπε ο πρώην υπουργός και ευχαρίστησε με δάκρυα στα μάτια Τσίπρα, Τόσκα και Βίτσα

«Εγώ δεν μπορώ, δεν βγαίνει άλλο. Η μόνη μου προσπάθεια ήταν να είμαι χρήσιμος. Όταν ανέλαβα ήξερα ότι η μετανάστευση θα με ταπεινώσει», είπε εμφανώς καταβεβλημένος και με δάκρυα στα μάτια ο Γιάννης Μουζάλας, εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής.

Μην μπορώντας να συνεχίσει την ομιλία του με βάσει τις σημειώσεις του είπε «έχω εδώ διάφορα γραμμένα... χέσ΄τα... δεν μπορώ τώρα».

Ο κ. Μουζάλας, χαρακτήρισε άριστη την επιλογή του διαδόχου του κ. Βίτσα, που συνιστά, όπως είπε. ιστορική συνέχεια στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, εκτιμώντας ότι θα διοικήσει καλύτερα από ό,τι ο ίδιος τα ζητήματα του υπουργείου που αφορούν στο μεταναστευτικό ενώ εξήρε το ρόλο του στρατού στην αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και τον κ. Τόσκα, προσωπικά.
Τέλος με θερμά λόγια μίλησε ο κ. Μουζάλας για τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ιδιαίτερα τον κ. Γιούνκερ που όπως είπε όταν όλη η Ευρώπη τα είχε χαμένα με το προσφυγικό , εκείνος έδωσε την ευρωπαϊκή οπτική του ζητήματος. «Χωρίς αυτήν δεν θα τα είχαμε καταφέρει ούτε σαν Ελλάδα ούτε σαν Ευρώπη», σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Μουζάλας ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, «οι οποίοι ενώ έτρεχε η ιστορία, με έβαλαν μέσα».

protothema.gr