Μόνο ο Μπαλτάς δεν φταίει για το φιάσκο... Φαμπρ-«Παραίτησε» τον Π. Δούρο
15/04/2016 22:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο ο Μπαλτάς δεν φταίει για το φιάσκο... Φαμπρ-«Παραίτησε» τον Π. Δούρο

Με αποπομπές στενών συνεργατών του επιχειρεί ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες στο τεράστιο φιάσκο Γιαν Φαμπρ. Μετά από προτροπή του παραιτήθηκε χθες ο διευθυντής του γραφείου του, Παναγιώτης Δούρος. Είχε προηγηθεί η παραίτηση της υπεύθυνης του γραφείου Τύπου του υπουργείου.

Ηταν κοινό μυστικό στην οδό Μπουμπουλίνας πως το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις ανάμεσα στον υπ. Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, και στο δεξί του χέρι στο υπουργείο, Παναγιώτη Δούρο, «βάδιζαν» σε τεντωμένο σχοινί εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο το υπουργείο χειρίστηκε την επιλογή του Γιαν Φαμπρ για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ. Ωστόσο, «αυτή ήταν η αφορμή για να επέλθει η ρήξη», σημειώνουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, «καθώς η συνεργασία των δύο ανδρών ήταν ήδη προβληματική και σε άλλους τομείς». Σε αυτό το πλαίσιο η αποχώρηση Δούρου από το υπουργείο ήταν μονόδρομος. Στην παραίτησή του, η οποία κατατέθηκε χθες στο γραφείο υπουργού, επικαλείται «προσωπικούς λόγους» για την απόφασή του. Να σημειώσουμε, επίσης, πως ο κ. Μπαλτάς ζήτησε προχθές το βράδυ και την παραίτηση της υπεύθυνης του γραφείου Τύπου, Ιωάννας Μπλάτσου.

Μετά από μία περίοδο εντάσεων, ακόμα και καβγάδων, λένε οι πληροφορίες, το «διαζύγιο» ανάμεσα στον υπουργό και στο διευθυντή του γραφείου του επιχειρείται να εμφανιστεί ως «συναινετικό», καθώς δεν επιθυμούν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, να ρίξουν λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης.

e-typos.com