Μνημονιακά κοστούμια και μπουφανάκια της επανάστασης...
19/11/2018 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μνημονιακά κοστούμια και μπουφανάκια της επανάστασης...

Δεν είναι αστεία εικόνα. Είναι θλιβερή. Πενηντάρηδες, εξηντάρηδες, «αγωνιστές» και τζάμπα μάγκες, υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κρατιούνται αγκαζέ φορώντας μπουφανάκια σινιέ με αυτοκόλλητο για το Πολυτεχνείο στο πέτο και να διαδηλώνουν το Σάββατο.

Θλιβερή και αστεία εικόνα, να βλέπεις τον Παππά, τον Φίλη, τον Ρήγα, τον Σκουρλέτη, την Καββαδία, τον Σαντορινιό με φουλάρια και αγωνιστική διάθεση να βρίσκονται σε ένα απομονωμένο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, μακριά από τους υπόλοιπους. Αποσυνάγωγοι του εορτασμού του Πολυτεχνείου μιας και πολλοί από αυτούς εξαργύρωσαν σαν πουλημένα τομάρια τη γενιά τους και οι υπόλοιποι, οι νεότεροι σαν τον Παππά απλώς το παίζουν τα τελευταία χρόνια αριστεροί, προοδευτικοί, καθαροί, αδιάφθοροι, αγωνιστές για μια καλύτερη χώρα.

Κι όλοι αυτοί μαζεύτηκαν να διαδηλώσουν γιατί; Υπέρ της Αμερικής ή κατά; Είναι φονιάδες των λαών η δεν είναι; Γιατί αν θυμόμαστε καλά ο Παππάς π.χ. αυτό το αστέρι του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, είναι από τους πρώτους που έχουν προσκυνήσει τον αμερικανικό παράγοντα.

Δεν αποκλείεται να φοράει και… μποξεράκι με τη σημαία των ΗΠΑ για να δείξει πόσο αμερικανόφιλος είναι. Τι ακριβώς διαδήλωση έκανε; Πώς τίμησε δηλαδή την επέτειο του Πολυτεχνείου; Και τι τιμή είναι αυτή όταν λίγη ώρα αργότερα άφησε τους φίλους του τους μπαχαλάκηδες και διέλυσαν το κέντρο γιατί μπορούσαν και γιατί έτσι γούσταραν;

Τους προπηλάκισαν, λέει διαδηλωτές, τους έβρισαν, τους πέταξαν νερά και καφέδες και ο άλλος αστέρας της πολιτικής, ο εφοριακός Τρύφων Αλεξιάδης, μας είπε ότι μπορεί να ήταν και στημένα επεισόδια. Γιατί ο Συριζαίος δεν φτύνεται, δεν δέρνεται από την κοινωνία, μόνο πληρωμένοι μπράβοι μπορούν να το κάνουν.

Και λίγα τους έκαναν, και να μας συμπαθάνε, δεν είμαστε υπέρ της βίας. Όμως, οι αποδοκιμασίες των Συριζαίων που κυκλοφορούν πλέον με σωματοφύλακες και η αστυνομία φυλάει τα σπίτια τους μέρα – νύχτα είναι μόνον η αρχή και είναι… χαλαρή.

Με όσα έχουν κάνει αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά και με όσα έκαναν τα προηγούμενα στους αντιπάλους τους, τότε που τους κρατούσαν ομήρους και τους πέταγαν γιαούρτια, λίγα έχουν υποστεί. Τυχεροί είναι που σε κάθε εμφάνισή τους δεν φεύγουν με τις φάπες να πέφτουν σαν το χαλάζι.

Η μνημονιακότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ, αυτοί που κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό και που τώρα του δίνουν ψίχουλα για να καλύψουν τις τύψεις τους, δεν μπορεί να έχει θέση σε καμιά διαδήλωση. Δεν μπορεί να επικαλείται καμιά αγωνιστική διάθεση. Δεν μπορεί να είναι μέρος του κόσμου που διαδηλώνει ειρηνικά και τιμά πραγματικά τους νεκρούς.

Λαμόγια του κερατά είναι που θα έρθει και αυτών η ώρα. Αλλά μέχρι τότε ας μας κάνουν τουλάχιστον μια χάρη. Ας μην προκαλούν, ας μην τους βλέπουμε να το παίζουν παιδιά του λαού. Ας μην βγάζουν τα μνημονιακά κοστούμια και φορούν μπουφανάκια της επανάστασης. Είναι τόσο προκλητικοί και τόσο αηδιαστικοί που μας έρχεται να ξεράσουμε.