Μητσοτάκης: Το Κράτος Δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα
12/02/2018 18:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Το Κράτος Δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα

Κατακόρυφα ανεβάζει τον τόνο της προσωπικής του αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Από την Εύβοια, στην οποία σήμερα και αύριο περιοδεύει, έχοντας συναντήσεις με πολίτες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστρεψε, εκ νέου, τα πυρά του κατά του κ. Τσίπρα, απαντώντας στις αναφορές του από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε, μάλιστα, πως δε θα επιτρέψει στον πρωθυπουργό "να παριστάνει τον τιμητή της κάθαρσης", με αφορμή την υπόθεση Novartis, υπενθυμίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας έδινε μάχες, για να μη μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.

"Άκουσα τον κ. Τσίπρα να αποκαλεί ετερόκλητο όχλο τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διαδηλώνουν για τους απαράδεκτους χειρισμούς του στο Σκοπιανό. Αντιλαμβάνομαι τον πανικό του, όπως και τους λόγους που τον οδηγούν σε μια εμφανή προσπάθεια χειραγώγησης ακόμη και της Δικαιοσύνης στην υπόθεση της Novartis. Και επειδή παριστάνει ότι δεν άκουσε τις θέσεις μου θα τις επαναλάβω για να μην έχει την παραμικρή απορία: Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά είπαμε, από την πρώτη στιγμή, όλα στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες. Είναι αδιανόητο να γνωρίζει η κυβέρνηση ποιοι είναι κουκουλοφόροι που σπιλώνουν στοχευμένα ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς και να αρνείται ο κ. Τσίπρας να καταθέσουν επώνυμα στη Βουλή τους ισχυρισμούς τους. Το Κράτος Δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

"Οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια. Και κάτι τελευταίο: Ο κ. Τσίπρας ζημίωσε τους πολίτες με 100 δισ. ευρώ και θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις αυταπάτες του. Δεν θα του επιτρέψω να παριστάνει και τον τιμητή της κάθαρσης όταν εκείνος ήταν που έδινε μάχες για να μην μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

capital.gr