Μητσοτάκης:Στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα το Ισραήλ
10/07/2016 14:28
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης:Στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα το Ισραήλ

Στρατηγικό εταίρο για την Ελλάδα χαρακτήρισε το Ισραήλ o πρόεδρος της μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της χώρας, Ρεβέν Ριβλίν.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της οικονομικής συνεργασίας σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός και η τεχνολογία.

«Το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που η πολιτική προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι μια πολιτική η οποία υιοθετήθηκε και υιοθετείται από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Σταθήκαμε ιδιαίτερα και στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Μια οικονομική συνεργασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα, σε μια εποχή που η χώρα μας χρειάζεται την προσέλκυση ξένων επενδύσεων» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωση του μετά το πέρας της συνάντησης.

«Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος στον οποίο η διακρατική συνεργασία μπορεί να κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου. Ήδη 400.000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο. Υπάρχουν όμως, πολύ σημαντικά περιθώρια συνεργασίας και στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, της αγροδιατροφής, της διαχείρισης των υδάτων. Στη συνέχεια της επίσκεψής μου θα έχω την ευκαιρία να επισκεφθώ πολλές εταιρίες start ups, για να μπορέσω να διαπιστώσω ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία θα πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής ανάκαμψης και της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, τα δείγματα γραφής που έχουμε δει από την κυβέρνηση στον τομέα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Αλλά σίγουρα το Ισραήλ μπορεί να μας διδάξει πολλά για το πως στηρίζονται νέες επιχειρήσεις, πως μεγαλώνουν, πως προσελκύουν κεφάλαια και πως τελικά δημιουργούν θέσεις απασχόλησης, που πρέπει να είναι το βασικό ζητούμενο για την ελληνική οικονομία σήμερα".

Αύριο, Δευτέρα 11 Ιουλίου, τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Knesset (Βουλή), Γιούλι Εντελστάιν. Επίσης, θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με την Παλαιστινιακή ηγεσία.

Πηγή:imerisia.gr