Μητσοτάκης στο CNBC: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Ανίκανη η κυβέρνηση
11/03/2016 11:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης στο CNBC: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Ανίκανη η κυβέρνηση

Τις αμφιβολίες του για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με δύο παράλληλες κρίσεις και εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Μιλώντας στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με δύο παράλληλες κρίσεις σε οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο και εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας ώστε να σταματήσουν οι ροές προσφύγων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «στο οικονομικό μέτωπο παλεύουμε να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας και αυτή η κυβέρνηση φαίνεται ανίκανη να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης. Αν το προσφυγικό δεν αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με συνεργασία της Τουρκίας, τότε η κατάσταση στην Ελλάδα θα γίνει ανεξέλεγκτη» ανέφερε όσον αφορά το προσφυγικό και συμπλήρωσε πως η χώρα έχει φτάσει στο σημείο όπου δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η Ελλάδα όχι μόνο χρειάζεται περισσότερη οικονομική βοήθεια, αλλά χρειάζεται οι ευρωπαίοι εταίροι της να αναλάβουν δράση. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, δεν μπορεί να λυθεί από την Ελλάδα μόνο. Ειλικρινά, όλες οι δεσμεύσεις για τη μετεγκατάσταση προσφύγων δεν έχουν καταλήξει πουθενά και έτσι, αν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν δείξουν κάποια πραγματική ηγεσία, δεν θα βρούμε μια βιώσιμη λύση».

Ο ίδιος σημείωσε πως με εξαίρεση την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία τηρεί μια πολιτική φιλική προς τους πρόσφυγες στη Γερμανία, υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στην υπόλοιπη Ευρώπη. Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαχειρίστηκε λάθος την κρίση από την αρχή.

imerisia.gr