Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Η Ευρώπη είναι το δημοκρατικό συμφέρον της Ελλάδας
16/03/2017 15:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Η Ευρώπη είναι το δημοκρατικό συμφέρον της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος στην Βουλή τόνισε: «Δεν είμαστε Ευρωπαϊστές από μόδα, δεν είμαστε από ιδέα. Είναι το δημοκρατικό συμφέρον της Ελλάδος».

«Οι Έλληνες στηρίζουν την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και παραμένουν προσηλωμένοι στην Ευρώπη, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Η Ευρώπη όμως αντιμετωπίζει κινδύνους και προκλήσεις. Ο ευρωσκεπτικισμός δυνάμωσε και ο λαϊκισμός παραπλάνησε, τα άκρα δυνάμωσαν. Η Ευρώπη θα κληθεί σύντομα να πάρει ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον. Στρατηγικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από όλο και πιο ισχυρή Ευρώπη. Είμαστε απέναντι στην Ευρώπη του κατακερματισμού και των λαϊκισμών. Η όλο και πιο ενωμένη Ευρώπη είναι η πυξίδα και ο στόχος μας. Η περιθωριοποίηση είναι το σημείο όπου μας φέρνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως παράδειγμα χώρας που δεν μπορεί να συμμετέχει στον σκληρό πυρήνα. Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων είναι πραγματικότητα εδώ και πολύ καιρό. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης».

Στην συνέχεια τόνισε ότι: «Η λειτουργία μας είναι πιο αποτελεσματική, θέλω να σας ευχαριστήσω αλλά περιμένω ακόμη περισσότερα. Φθάσαμε μαζί έως εδώ αλλά έχουμε να πάμε πιο μακριά. Όχι για εμάς, για τον κόσμο ο οποίος έχει επιστρέψει στη ΝΔ. Τις εκλογές δεν θα τις χάσει το ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η ΝΔ. Όταν ζήτησα εκλογές τον περασμένο Απρίλιο είχα πει ότι το κόστος της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από αυτο της παραμονής του. Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Με τον κ. Τσίπρα μας χωρίζουν βασικές αξίες. Αυτοί θέλουν μια κοινωνία ισοπεδωμένη προς τα κάτω. Μια εξωτική μπανανία όπως τα καθεστώτα που θαυμάζει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Αυτό ορέγονται αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή πυξίδα, εμείς την έχουμε. Και όταν μας εμπιστευτούν οι πολίτες θα είμαστε έτοιμοι».

Για τα μέτρα δήλωσε: «η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Τα μέτρα είναι δικά τους, κανείς δεν τα ζητούσε και φοβάμαι ότι σε λίγο θα ζητούν περισσότερα. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του οποιουδήποτε», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για ανήθικη στάση απέναντι στους πολίτες λέγοντας ότι τα μέτρα επιβάλλονται άμεσα σε αντίθεση με τα αντίμετρα. Ας τα ψηφίσουν ή ας πάνε σε εκλογές το δίλημμα είναι δικό τους δεν είναι δικό μας» κατέληξε για το θέμα».

Για την εξωτερική πολιτική τόνισε: «Η υπεύθυνη εξωτερική πολιτική δεν ασκείται για εσωτερική κατανάλωση. Υπάρχει επιπολαιότητα και ανεπάρκεια αυτών που κυβερνούν καιμετά από μία δεκαετία προσέγγισης, η ένταση έχει επανέλθει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο και επιδιώκει καλές σχέσεις. Αυτά τα θέματα δεν σηκώνουν ελαφρότητα και ψευτοπαλικαρισμούς, θέλουν τόλμη και αρετή και αίσθημα ευθύνης. Ενημέρωσα τους εταίρους μας για την τουρκική προκλητικότητα στην Ευρώπη και βρήκα ανταπόκριση. Οι εξωτερικές σχέσεις θέλουν στρατηγική, θέλουν να ξέρεις που πας».

eleftherostypos.gr