Μητσοτάκης στην Figaro: Η αλήθεια θα επικρατήσει, ο λαϊκισμός θα ηττηθεί
06/03/2019 12:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης στην Figaro: Η αλήθεια θα επικρατήσει, ο λαϊκισμός θα ηττηθεί

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η ευημερία στο σύγχρονο καπιταλισμό πρέπει να μοιράζεται με πιο δίκαιο τρόπο», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Figaro αναλύοντας το σχέδιο της ΝΔ για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

O πρόεδρος της ΝΔ περιγράφοντας την πολιτική του μιλάει για ένα μοντέλο οικονομικού φιλελευθερισμού που θα προτάσσει την κοινωνική δικαιοσύνη και δίνει έμφαση στην κοινωνική προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά πολιτών. «Η Ελλάδα θα γίνει μια από τις πρώτες χώρες που θα δώσει δείγματα γραφής της πολιτικής μετά τον λαϊκισμό» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Ενόψει, όπως λένε στην Πειραιώς, της επερχόμενης πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα προσθέτει: «Ο λαϊκισμός έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Από τότε αντιληφθήκαμε ότι ήταν ψεύτες και ανίκανοι και πρέπει να γυρίσουμε σελίδα». Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «η ελληνική κοινωνία είναι κουρασμένη και δεν έχει ψευδαισθήσεις. Επομένως δεν μπορεί κανείς να παίζει παιχνίδια με τους πολίτες, η αλήθεια θα επικρατήσει».

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι οι Έλληνες αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, και μιλάει για ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα βασίζεται στην ανάγκη αναγέννησης της Ελλάδας. «Από εμάς εξαρτάται η αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας υλοποιώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποκτήσουμε μία αποτελεσματική διοίκηση και ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και ταχύτερη απονομής δικαιοσύνης», υπογραμμίζει.

Επίσης, μιλώντας για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές δηλώνει: «Θα κυβερνήσω με τους ανθρώπους της γενιάς μου. Και θα κάνουμε άνοιγμα και σε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, σε πρόσωπα από τον χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και μέλη άλλων πολιτικών χώρων».

Για τα Σκόπια και τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι είναι σταθερά αντίθετος και επιφυλάσσεται για τις επόμενες κινήσεις της ΝΔ, προκειμένου να αμβλύνει τις επιζήμιες συνέπειές της.

«Δεν μπορώ να την καταγγείλω στην παρούσα φάση, αλλά -ακριβώς επειδή είμαι αντίθετος στη συμφωνία- θα κάνω ότι είναι δυνατό για να εμποδίσω την ένταξη αυτής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν κρίνω ότι αυτό είναι απαραίτητο. Υπάρχουν 35 κεφάλαια με κριτήρια που θα πρέπει να εξετάσουμε αν πληρούνται. Σε αυτή τη διαδικασία η φωνή της Ελλάδας θα ακουστεί» σημειώνει για την ενταξιακή διαδικασίας της γειτονικής μας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ρόδος: Επίσκεψη και ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη

Επίσκεψη στο νησί της Ρόδου πραγματοποιεί από το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα τις εκλογές και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέστη σε εκδήλωση σχολείου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, θέμα της οποίας ήταν η ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου (η επέτειος εορτασμού είναι αύριο) και σε παρέμβαση του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του εορτασμού της επετείου επισημαίνοντας ότι η Δωδεκάνησος είναι η τελευταία περιοχή που ενσωματώθηκε στην Ελλάδα το 1948 και εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για την εκδήλωση αυτή.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος Λ. Αυγενάκη, Μ. Κόνσολα και Γ. Βρούτση και από κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είχε συνάντηση σε κεντρική καφετέρια της πόλης με εργαζόμενους νέους συζητώντας μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται στη συνέχεια να καταθέσει στεφάνι στο βωμό της πατρίδος τιμώντας την μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, ενώ πρόκειται να έχει συνάντηση και με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο. Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη θα γίνει στις 2 το μεσημέρι στο Νεστορίδειο μέλαθρο και οργανώνεται από τις ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ